Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Πιλοτικό προγραμμα για την μείωση του φόρου κατανάλωσης πετρελαίου θα ζητήσει το ΠΑΣΟΚ να θέσει σε εφαρμογή ο Γιαννης Στουρναρας.

Σε μια προσπάθεια να τονώσει το κοινωνικο του προφίλ το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει στον υπουργό Οικονομικων να θέσει απο τώρα το σχετικό αίτημα στην τροικα προκειμένου οι δανειστές μας να αρχίσουν εγκαίρως να σκέφτονται αυτήν την εκδοχή και ασφαλώς πριν απο την έναρξη της χειμερινής περιόδου.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος Τυπου της Χαριλάου Τρικουπη Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος θύμισε χθες οτι το πασοκ αξιώνε την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης απο πέρυσι, όμως τότε ο κ. Στουρναρας κωφευε.

Όμως το ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως θα επιμείνει στην πρόταση του κι αυτο γιατι όπως θα πει στον Γ. Στουρναρα την ίδια απροθυμία έδειχνε και με την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση οταν τον ζητούσε τον περασμένο Απρίλιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος και τελικώς αναγκάστηκε να το θέσει ενώ είχε ξεκινήσει ήδη η τουριστική σεζόν.

Αντιπροσωπεία του πασοκ θα συναντηθεί σήμερα με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτοπουλο με αντικείμενο το νομοσχέδιο για το τεχνικό Λύκειο αλλα και την προετοιμασία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Το απόγευμα ο κ. Βενιζέλος θα συναντήσει Εκ νέου τα μέλη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για να τους δώσει οδηγίες για το κυβερνητικό έργο...