Για τεράστια – έως και ύποπτη – κωλυσιεργία που υπάρχει σε σχέση με την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των υποδομών στο αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων, μεταξύ των οποίων και η κατασκευή Πύργου Ελέγχου, κάνει λόγο ο ΓΓ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, φέρνοντας το θέμα στη Βουλή.

Ο Νίκος Νικολόπουλος μιλά για «μία ακόμα περίπτωση κατά την οποία αναδεικνύονται τεράστιες ευθύνες για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας – που ενδεχομένως είναι και ποινικές – αλλά και για τις διάφορες ηγεσίες των υπουργείων Άμυνας και Μεταφορών, διαχρονικά».

Όπως αναφέρει ο κ. Νικολόπουλος, «από το 2005, τα αεροπορικά μέσα της Γενικής Αεροπορίας μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων. Γενικά όμως, τα θέματα χρήσης του στρατιωτικού αεροδρομίου Μεγάρων από τα αεροσκάφη της Γενικής Αεροπορίας ρυθμίζονται με το "Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΓΕΣ και της ΥΠΑ", που υπεγράφη την 12-7-2005. Παράλληλα, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτό το Μνημόνιο Συνεργασίας για την ΥΠΑ, εντάσσονται τα έργα αναβάθμισης, εκσυγχρονισμού και συντήρησης των υποδομών του Αεροδρομίου».

Ωστόσο, από το 2005 μέχρι σήμερα, έχουν περάσει οκτώ  ολόκληρα έτη και κανένα έργο δεν έχει γίνει ακόμα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα, τόσο στο στρατιωτικό προσωπικό, όσο και στους ιδιώτες που έχουν σταθμευμένα τα ιδιωτικά τους αεροσκάφη και ελικόπτερα στις εγκαταστάσεις της ΥΠΑ στο νοτιοανατολικό άκρο του αεροδρομίου.

Μετά από τα παραπάνω, ο γγ. του ΧΡΙ.Κ.Ε Νίκος Νικολόπουλος πέραν της κοινοβουλευτικής ανάδειξης του θέματος, προαναγγέλλει πως θα καταθέσει στον αρμόδιο εισαγγελέα και μια σειρά στοιχείων που έχει για την απόδοση και ποινικών ευθυνών.