«Ο υπουργός Εργασίας για μια ακόμα φορά προκαλεί και προσβάλλει τη νοημοσύνη των εργαζομένων ότι δεν πρόκειται να μειωθεί άλλο ο κατώτατος μισθός», υπογραμμίζει σε σχόλιό του το ΚΚΕ για τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και προσθέτει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αποπροσανατολίζει και κρύβει τον στρατηγικό σχεδιασμό που προωθείται, για νέες δραστικές περικοπές σε μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις. Το κατώτερο μεροκάματο πείνας ήδη στην πράξη καταργείται, μεθοδικά, με διάφορους τρόπους.  Οι μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν ήδη στα χέρια τους ένα πλήρες αντεργατικό οπλοστάσιο που πετσοκόβει διαρκώς το εργατικό εισόδημα. Οι δεσμεύσεις του Γ. Βρούτση έχουν τόση αξία όση και οι δηλώσεις προηγούμενων υπουργών ότι δεν θα έρθουν νέα μέτρα.

Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα έχουν πλέον αρκετή πείρα για να βγάζουν συμπεράσματα. Μόνο οργανώνοντας την πάλη τους, ριζώνοντας γερά τη συμμαχία τους σε κάθε χώρο δουλειάς και κάθε γειτονιά, με εμπιστοσύνη στη δύναμή τους και στο ΚΚΕ μπορούν να ορθώνουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, βάζοντας στόχο να την ανατρέψουν».

TAGS