Για πλήρη αποτυχία έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Μιχελάκης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των επαφών του Γιώργου Παπανδρέου στο εξωτερικό.

Ο κ. Μιχελάκης υποστήριξε ότι ο Πρωθυπουργός γύρισε «με άδεια χέρια» από τη Γερμανία και κάλεσε την κυβέρνηση να μην προσπαθήσει να περάσει το θέμα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του χρέους ως επιτυχία, καθώς, όπως υποστήριξε, είναι ήδη ειλημμένη απόφαση η οποία έχει ληφθεί από το Eurogroup.

«Είχαν χαμηλώσει πολύ τον πήχυ και τελικά κατάφεραν να περάσουν από κάτω για μια ακόμα φορά», πρόσθεσε.

Οσον αφορά στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε πως η ίδια τα διακινεί. «Μόνοι τους τα διαρρέουν, μόνοι τους τα διαψεύδουν και μόνοι τους τα επαναφέρουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθύμισε επιπλέον τις επιθέσεις που είχε δεχθεί ο Κώστας Καραμανλής από το ΠΑΣΟΚ το οποίο και τον είχε καταγγείλει πως είχε αποδράσει προκαλώντας πρόωρες εκλογές, ο κ. Μιχελάκης και διερωτήθηκε: «Αν οι ίδιοι τα λένε αυτά για τους άλλους, τι θα πουν όταν προκαλέσουν οι ίδιοι πρόωρες εκλογές;».

Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι αν η κυβέρνηση επιλέξει τις πρόωρες εκλογές, αυτό θα σημαίνει, όπως είπε, πως εγκλωβίστηκε στα αδιέξοδα της πολιτικής, «ότι απέτυχαν και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και ότι θέλουν να αποδράσουν».

Συμπλήρωσε τέλος πως η ΝΔ δεν φοβάται τις εκλογές και πως είναι έτοιμη γι' αυτές, όποτε κι αν αποφασίσει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αυτές.