Επίθεση στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα που ανακοίνωσε για την αποτροπή νέων πυρκαγιών, με το υπουργείο να απαντά να απαντά σε εξίσου οξείς τόνους.

«Μετά τα βαριά πλήγματα, που κατάφερε ο κύριος Δένδιας και οι κυβερνήσεις των μνημονίων στους μηχανισμούς πρόληψης των πυρκαγιών και στον επιχειρησιακό βραχίονα του Πυροσβεστικού Σώματος, δεν διστάζει πάνω στα καμμένα να προβαίνει σε επικοινωνιακή εκμετάλλευση των συμβάντων για να καλύψει τα λάθη και τις παραλείψεις και τις καταστροφικές επιλογές του» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αφού με την έναρξη της Αντιπυρικής περιόδου μαζί με τον πρωθυπουργό, απείλησαν τους εμπλεκόμενους στην πυροσβεστική φορείς, με τις σημερινές του δηλώσεις ο κύριος Δένδιας προκατέλαβε τις έρευνες τις Δ.Α.Ε.Ε. και έριξε την συνυπευθυνότητα, πάλι στους πολίτες. Αντί να σωπάσει και να ευχαριστήσει τους πυροσβέστες που τους στέλνει με τη φυσική τους παρουσία να καλύψουν τις δραματικές ελλείψεις και παραλείψεις σε επιχειρησιακά μέσα, προαναγγέλλει τα αποτελέσματα των ερευνών. Αντί να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες που κινδύνευσαν και έχασαν τις περιουσίες τους, τους κάνει συνυπεύθυνους στις καταστροφικές επιλογές του και κάνει πολιτική στα καμμένα εξαγγέλλοντας ισχύουσες διατάξεις» προσθέτει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης απάντησε, σημειώνοντας ότι «με την ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ απαγορεύει στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να αναφέρεται σε εκ προθέσεως εμπρηστές, όταν εκδηλώνονται επανειλημμένα πυρκαγιές μετά τις 11 το βράδυ στην ίδια ερημική περιοχή, κάθε φορά που πνέουν ισχυροί άνεμοι, με τον ισχυρισμό ότι ο Υπουργός προκατέλαβε την έρευνα. Απαγορεύει επίσης στον Υπουργό να ζητά τη συνεργασία των πολιτών για τον έγκαιρο εντοπισμό και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών! Μία τέτοια ανακοίνωση είναι προφανές ότι δεν χρήζει απάντησης…».