Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Δείχνει τα δόντια του για το θέμα των πλειστηριασμων πρώτης κατοικίας το ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνοντας οτι ήδη εχει αρχίσει να νιώθει άβολα απέναντι στην προοπτική λήψης νέων μέτρων.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την ηγεσία του κόμματος τονίστηκε  οτι η άρση των πλειστηριασμων αποτελεί «κοκκινη γραμμή» για την Χαριλάου Τρικουπη με την επισήμανση πως σε περίπτωση που επιχειρηθεί ν περάσει τέτοια διάταξη απο την Βουλη, το ΠΑΣΟΚ θα την καταψηφίσει.

Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Πάρις Κουκουλοπουλος προειδοποίησε οτι οι πλειστηριασμοί δεν θα περάσουν απο τη Βουλη, ενώ το ΠΑΣΟΚ εξουσιοδότησε χθες και τον υπεύθυνο του κόμματος Θάνο Μωραιτη με ανακοίνωση του να «ξορκισει» τα σχετικά σενάρια στέλνοντας κι ενα μήνυμα προς τον υφυπουργό κύριο Σκορδα να σταματήσει να αφήνει σχετικά υπονοούμενα με τις δηλώσεις του.

Το ΠΑΣΟΚ ζητεί επίσης να παραταθεί η άρση των πλειστηριασμων για κατοικίες κάτω των 200 χιλιάδων ευρώ ( αντικειμενική αξία) και το 2014.

Την ίδια ωρα το ΠΑΣΟΚ άσκησε χθες και έμμεση κριτική στο θέμα της κινητικότητας στον χώρο της υγείας  και με ανακοινωση του αρμοδιου τομεα προειδοποιει τον Αδωνι Γεωργιαδη πως πρεπει να φανει συνεπής  στις  δεσμεύσεις  του και να μην προχωρησει σε  καμια απόλυση.