Γεγονός «ιστορικής σημασίας» χαρακτήρισε ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Σιλβάν Σαλόμ την υπογραφή μνημονίου συναντίληψης για θέματα ενέργειας και υδάτινων πόρων μεταξύ της χώρας του, της Κύπρου και της Ελλάδας.

Το μνημόνιο θα υπογραφεί αύριο από τον κ. Σαλόμ, τον υπουργό Ενέργειας της Κύπρου Γιώργο Λακκοτρύπη, και τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδας Γιάννη Μανιάτη.

Ο κ. Σαλόμ, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Γεωργίας και Φυσικών Πόρων Νίκο Κουγιάλη, δήλωσε ότι βρίσκεται στην Κύπρο προκειμένου να συμβάλει στην προώθηση των θεμάτων ενέργειας και υδάτινων πόρων, όπως επίσης και του θέματος ηλεκτρικής διασύνδεσης των τριών χωρών μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου.

Σημείωσε, επίσης, ότι οι σχέσεις μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ είναι σήμερα καλύτερες από ποτέ, προσθέτοντας ότι η υπογραφή του μνημονίου θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στις τρεις χώρες.

Εξάλλου, ο Κύπριος υπουργός ανέφερε ότι αρχίζει μια νέα συνεργασία Κύπρου- Ισραήλ στον τομέα της επεξεργασίας των αστικών λυμάτων και της χρήσης του ανακυκλωμένου νερού στη γεωργία.