Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Χαμηλό βαρομετρικο  στις σχεσεις ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ που ήταν ήδη τεταμενες μετα την αποχώρηση του κόμματος της Αγίου Κωνσταντινου απο την τρικομματικη.

Η αφορμή δόθηκε απο το θέμα της κινητικότητας και τις σαφέστατα αιχμές που άφησε ο υφυπουργός παιδείας Συμεων Κεδικογλου εκφράζοντας προφανώς την επίσημη θέση του ΠΑΣΟΚ πως ο πρώην υπουργός διοικητικής Μεταρρύθμισης της ΔΗΜΑΡ Αντώνης Μανιτακης ευθύνεται ουσιαστικά για την καθυστερηση στην εφαρμογή του προγράμματος κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το να επιλέγουν οριζόντιες παρεμβάσεις!

Το ΠΑΣΟΚ δεν ειναι η πρώτη φορά που άφησε αιχμές για το έργο του πρώην υπουργού , ωστόσο γίνεται σαφές οτι στόχος αυτήν την φορά ήταν η ίδια η ΔΗΜΑΡ και ο πρόεδρος της Φώτης Κουβέλης που το τελευταίο διάστημα ασκεί έντονη αντιπολιτευτική κριτική στα δυο κόμματα της συγκυβερνησης.

Στο ΠΑΣΟΚ απάντησε επισήμως η Δημοκρατικη Αριστερα η οποια με ανακοίνωση της τονίζει οτι οι επιθέσεις υπουργών του ΠΑΣΟΚ στον κ. Μανιτακη επιχειρούν να συσκοτισουν τα πράγματα σε σχέση με το απορρυθμιστικό έργο του.

Ειναι γεγονός οτι η ΔΗΜΑΡ η οποια τη τελευταίο δεκαήμερο προχώρησε και σε απολογισμό του κυβερνητικού έργου των δυο υπουργών της θα βρεθεί και το επόμενη διάστημα απέναντι στο ΠΑΣΟΚ το οποίο στην προσπάθεια του να φτιάξει έναν κεντροαριστερο συνασπισμό θα χτυπάει όπου βρει το κόμμα της Αγίου Κωνσταντινου θεωρώντας άλλωστε οτι το " πούλησε" στην κυβερνητική κρίση με την ΕΡΤ.