Μιχελάκης: Δεν πέτυχε το σκοπό της η Δημοτική Αστυνομία

Μιχελάκης: Δεν πέτυχε το σκοπό της η Δημοτική Αστυνομία

Την ανάγκη να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό το μέτρο της κινητικότητας στη δημόσια διοίκηση επισήμανε σε σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μιχελάκης υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να τρέξει γρήγορα» ενώ χαρακτήρισε το μέτρο ως διαρθρωτικό και όχι αποκλειστικά ως δημοσιονομικό.

«Έχει γίνει ήδη το πρώτο κύμα κινητικότητας, πέρυσι 1.900 άτομα και σχεδόν όλα βρίσκονται σε άλλες θέσεις στο δημόσιο τομέα. Το μέτρο δεν έχει μόνο δημοσιονομικά, αλλά και διαρθρωτικά χαρακτηριστικά» εξήγησε ο υπουργός.

Ο υποργός εκτίμησε ότι ο θεσμός της δημοτικής αστυνομίας δεν πέτυχε το σκοπό του.

«Η δημοτική αστυνομία είχε 29 αρμοδιότητες δεν υπήρχε σε όλες τις πόλεις, και ο δήμος ζητούσε κάλυψη από τμήματα της ΕΛΑΣ, σε περιοχές κάτω από 50 δημοτικούς αστυνομικούς δεν είχαν και τις 29 αρμοδιότητες καλούνταν και πάλι η ΕΛ.ΑΣ να καλύψει το κενό, ενώ πολλές φορές χρειαζόταν και η παρέμβαση της αστυνομίας» σημείωσε.

Τόνισε, δε, ότι στο θέμα της ασφάλειας όλοι οι δημοτικοί αστυνομικοί που θα μετακινηθούν στην ΕΛΑΣ θα περάσουν την εκπαίδευση των αστυνομικών.

«Έπρεπε να έχουν γίνει πράγματα τα οποία δεν έγιναν» ανέφερε για το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όμως η συνεισφορά της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση ήταν πολύ σημαντική, κατέληξε ο υπουργός.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο