Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

 «Όχι» σε νεα οριζόντια μέτρα ειναι αποφασισμένο να πει το ΠΑΣΟΚ εάν και εφόσον η τροικα απαντήσει περαιτέρω περικοπές επιμένοντας στην συνταγή λιτότητας. Το θέμα εχει απασχολήσει σύσκεψη που είχε πρόσφατα ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τους στενούς συνεργάτες του.

Η Χαριλάου Τρικουπη εχει πλήρη συναίσθηση και του οτι η κοινωνία δεν θα αντέξει νεα μέτρα πχ μειώσεις μισθών και συντάξεων αλλα και της αδυναμίας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ να υποστηρίξει με την ψήφο της νέες περικοπές.

Γνωρίζει εκ των πραγμάτων οτι ενα νέο μνημόνιο θα σήμαινε ενδεχομένως και την κατάρρευση της κυβέρνησης κι εχει καταλήξει στην απόφαση πως ειναι προτιμότερο να πει «όχι» παρα να υποστεί για μια ακομη φορά τις συνέπειες της κοινωνικής κατακραυγης.

Τα επιτελικά στελέχη του κόμματος εχουν αρχίσει δειλά δειλά να στέλνουν τα σχετικά μηνύματα στις δημόσιες παρεμβάσεις τους αν και επισημαίνουν πως για παράδειγμα η παράταση της έκτακτης εισφοράς δεν αποτελεί νέο οριζόντιο μετρο.

Προς αυτήν την κατεύθυνση θα προσπαθήσουν να πείσουν και τους βουλευτές τους οτι... αξίζει για την σωτηρία της χώρας να επεκταθεί ενα υφιστάμενο μετρό όπως ο φόρος αλληλεγγύης για μια ακομη χρονια.

Κατα τα αλλα στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν τις παρεμβάσεις προς τα υπουργεία με στόχο την βελτίωση δρολογουμενων αποφάσεων.

Χθες αντιπροσωπεία του κόμματος συναντήθηκε με την ηγεσία του υπουργείου παιδείας για το νομοσχέδιο που αφορά το τεχνικό Λύκειο ενώ αλλα στελέχη είχαν συνεργασία με τον υπουργό δημόσιας τάξης Νίκο Δενδια απο τον οποίο και ζήτησαν η Δημοτικη αστυνομία να λειτουργήσει ως ξεχωριστή διοικητικά υπηρεσία.

Στην συνάντηση στελεχών του κόμματος με τους γενικούς γραμματείς του ΠΑΣΟΚ διαπιστώθηκαν διαφορετικές ταχύτητες στα Υπουργεία σε ο, τι αφορά το θέμα της κινητικότητας.