Τον «αισχρό εκβιασμό της κυβέρνησης που στέλνει σημειώματα σε εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους για εξόφληση ή ρύθμιση καθυστερημένων οφειλών στον ΟΑΕΕ εντός 10 ημερών, απειλώντας με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς» καταδικάζει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνει το Κομμουνιστικό Κόμμα, πρόκειται για τους μισούς ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους. «Είναι αυτοί, που η κυβερνητική πολιτική καταδίκασε να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Σήμερα απειλεί να βγάλει στο σφυρί κάθε περιουσιακό τους στοιχείο», προσθέτει.

Σημειώνει ακόμη πως «αποτελεί θράσος η κυβέρνηση να εγκαλεί τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, ότι έχουν ευθύνη για την ομαλή καταβολή των συντάξεων, για την συνέχιση της λειτουργίας του ταμείου, όταν η δική της πολιτική, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, εκμηδένισε τα αποθεματικά των Ταμείων, τσακίζει και εξοντώνει του μικρούς επαγγελματίες για να διευρύνει την κυριαρχία των μονοπωλίων».

Καλεί τέλος τους αυτοαπασχολούμενους να αντιπαλέψουν την πολιτική αυτή «που τους θυσιάζει στο βωμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης και των συμφερόντων των μονοπωλίων».