Επιστολή με την οποία ζητεί την κατά προτεραιότητα απάντηση των Τραπεζών στα έγγραφα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου Οικονομικών, τα οποία αφορούν τη χορήγηση στοιχείων 436 προσώπων που ελέγχονται, απέστειλε ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, προς τους Πρόεδρους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γιώργο Ζανιά και Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος, Νικόλαο Μυρτάκη.

Με την επιστολή ο Υπουργός Οικονομικών ζητεί προτεραιότητα στα αιτήματα της εν λόγω Υπηρεσίας, όποτε και αν αυτά υποβάλλονται, καθώς, όπως επισημαίνει, πρωταρχικός στόχος της Υπηρεσίας είναι η αυτοκάθαρση του Υπουργείου και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη στη Διοίκηση. 

Η επιστολή αυτή έρχεται σε συνέχεια των ελέγχων που είχαν ξεκινήσει από τις αρχές του έτους στο προσωπικό του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Το πρωί, μιλώντας στο MEGA, ο κ. Στουρνάρας, υπογράμμισε πως θα πρέπει να μπει τέλος στη φοροδιαφυγή και οι πολίτες θα πρέπει επιτέλους να ζητούν από παντού αποδείξεις, αφού η μη εκδοσή απόδειξης είναι κλοπή. Επεσήμανε μάλιστα πως πάνω από 4.000 εφοριακοί είναι στο κυνήγι των φοροφυγάδων και ξεκαθάρισε πως τα λουκέτα θα συνεχίσουν να πέφτουν βροχή σε όσους παρανομούν.