Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Ως ενα νέο ξεκίνημα για το ΠΑΣΟΚ και την Κεντροαριστερα αντιμετωπίζει η ηγεσία του κόμματος τη φετινή επέτειο για την ίδρυση του κινήματος, της 3ης του Σεπτέμβρη.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εχει προαναγγείλει σε ανύποπτο χρόνο πως η φετινή εκδήλωση θα συνιστά ενα μεγάλο πολιτικό και επιστημονικό γεγονός καθώς θα επιχειρηθεί μια τεκμηριωμένη αποτύπωση της πορείας του ΠΑΣΟΚ απο την μεταπολίτευση κι έπειτα.

Στην Χαριλάου Τρικουπη βλέπουν την 3η Σεπτέμβρη και ως μια καλη ευκαιρία για την ενίσχυση της ενότητας της παράταξης και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν οτι λογω της ιστορικότητας της επετείου ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα προσκαλέσει προσωπικά τους πρώην προέδρους Κώστα Σημίτη και Γιωργο Παπανδρέου όχι μόνο να δώσουν το παρών αλλα και να μιλήσουν για το ΠΑΣΟΚ την περίοδο που είχαν οι ίδιοι την αρχηγία του κόμματος.

Το τελευταίο διάστημα οι σχεσεις Βανιζελου- Σημίτη φαίνεται πως εχουν βελτιωθεί κι ως εκ τούτου παράγοντες του κόμματος εκτιμούν πως ο πρώην πρωθυπουργός θα τιμήσει την εκδήλωση με την παρουσία του κάτι που είχε πράξει και πέρυσι. Ωστόσο είχε αποφύγει να παει στο συνέδριο του κόμματος τον περασμένο Μάρτιο υπονοώντας οτι τον χωρίζουν διαφορες με την σημερινή ηγεσία.

Απο την αλλη το  πιθανότερο ειναι να εμφανιστεί στην εκδήλωση και ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος είχε κάνει «φαραωνικη» είσοδο στο τελευταίο συνέδριο στο ΣΕΦ.

Οι σχεσεις Βενιζέλου - Παπανδρέου εχουν ξεφύγει απο την φάση της έντασης μετα και την τελευταία συναντηση τους για ζητήματα...εξωτερικής πολιτικής κατα την οποια «έκλεισαν» και το ζήτημα με τα οικονομικά του κόμματος που είχε προκαλέσει την σύγκρουση τους δημοσίως το προηγούμενο Πάσχα.