Η έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία “πυροδότησε” σήμερα νέα επίθεση κατά της κυβερνητικής πολιτικής από την πρόεδρο του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία», Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία -σε δήλωσή της- κάνει λόγο για “μισές δουλειές”:

«Όπως προκύπτει από την έκθεση της Κομισιόν, το κύριο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι ότι τα ελλείμματα δεν έχουν ακόμα μειωθεί. Αντί η κυβέρνηση να ψάχνει πως θα μειώσει τα ελλείμματα, όχι πλέον με οριζόντιες περικοπές επί δικαίων και αδίκων, αλλά σε συγκεκριμένους τομείς με μείωση του κράτους, παλινωδεί και κάνει μισές δουλειές στις διαρθρωτικές αλλαγές, που είναι αναγκαίες για να έρθει η ανάκαμψη και η ανάπτυξη.

Την ίδια ώρα με την υπερφορολόγηση του ιδιωτικού τομέα και την αδυναμία της να περικόψει την φοροδιαφυγή στραγγαλίζει και εξουθενώνει το υγιές κομμάτι της οικονομίας, που είναι το μόνο που μπορεί να μας βγάλει από την κρίση. Η μόνη διέξοδος είναι να σταματήσει ο λαϊκισμός και να κάνουμε επιτέλους το καθήκον μας έναντι του λαού και του έθνους. Χρειάζεται όμως πολιτικό θάρρος και στοιχειώδης εθνική συνεννόηση».