Περιοδεία στο νομό Λακωνίας πραγματοποιεί από την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, κατά την οποία είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους αρχών και φορέων της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των Μητροπολιτών Σπάρτης, κ.κ. Ευσταθίου και Γυθείου, κ.κ. Χρυσοστόμου.

Ο κ. Νικολόπουλος, ενημέρωσε τους προκαθήμενους των τοπικών εκκλησιών για την ίδρυση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και υπογράμμισε πως μεταξύ των σκοπών του είναι και η διαρκής υποστήριξη και ενθάρρυνση του έργου της εκκλησίας, που αποτελεί κρίσιμη και ζωτική παράμετρος της προσπάθειας του ελληνικού λαού να αντέξει και να ξεπεράσει τις τεράστιες, οικονομικές αλλά και κοινωνικές και ηθικές «κακουχίες». 

Επίσης, κατά την περιοδεία του στη Λακωνία, ο κ. Νικολόπουλος ήρθε σε επαφή με πλήθος πολιτών και κοινωνικών ομάδων, οι οποίοι του περιέγραψαν την ίδια, σαρωτικά καταστροφική εικόνα που υπάρχει σε όλη την χώρα. Λουκέτα σε επιχειρήσεις, ο δημόσιος τομέας υπό διάλυση, ο κοινωνικός ιστός σε αποσύνθεση και το μόνο που δείχνει να ακμάζει, είναι οι ακραίες και αντιδημοκρατικές αντιλήψεις που στο υπόβαθρό τους έχουν την φτώχεια και την ολοένα και μεγαλύτερη απώλεια της πίστης των Ελλήνων στους θεσμούς και την ίδια τη δημοκρατία.

«Η προπαγάνδα του success story σκάει σαν σαπουνόφουσκα σε κάθε δρόμο, σε κάθε μαγαζί, σε κάθε υπηρεσία…» παρατήρησε ο κ. Νικολόπουλος μιλώντας με εκπροσώπους δανειοληπτών της περιοχής.