«Ο λαός πρέπει να γυρίσει την πλάτη στον εμπαιγμό που γίνεται σε βάρος του, ότι δήθεν οι ΗΠΑ ή μια συνταγή διαχείρισης τύπου Ομπάμα μπορούν να φέρουν θετικές για το λαό εξελίξεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Είτε με τη μία είτε με την άλλη συνταγή διαχείρισης του συστήματος, με νέο κούρεμα ή όχι, ο λαός θα βρεθεί αντιμέτωπος με νέα αντιλαϊκά μέτρα, όπως μειώσεις μισθών και συντάξεων, τσάκισμα των αυταπασχολουμένων, απολύσεις, ανατροπές στην παιδεία και την υγεία, φοροληστεία που φτάνει ακόμη και σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, για να στηριχτεί η ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του κεφαλαίου» καταλήγει η ανακοίνωση.

Καμία αυταπάτη, καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και τις άλλες δυνάμεις που στηρίζουν το καπιταλιστικό σύστημα. Τώρα συμπόρευση με το ΚΚΕ και Λαϊκή Συμμαχία για μονομερή διαγραφή του χρέους, με αποδέσμευση από την ΕΕ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, εργατική – λαϊκή εξουσία. Αυτός είναι ο μονόδρομος για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση.

TAGS