Στους πλειστηριασμούς των ακινήτων αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

«Εγώ θα εκφράσω την προσωπική μου άποψη, γιατί εγώ είμαι υπουργός Υγείας, δεν έχω αρμοδιότητες σε αυτά. Θα μιλήσω ως βουλευτής και όχι ως υπουργός» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης και σημείωσε: «Όλοι όσοι ανελαστικά λένε ότι δεν πρέπει να ανοίξει καθόλου αυτή η συζήτηση και δεν πρέπει να προχωρήσουμε σε καμία έστω μερική άρση της υψηλής αξίας των ακινήτων θα αναλάβουν στο ακέραιο την ευθύνη για δύο πράγματα: 

Πρώτον, όσο δεν μπορεί να γίνει πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία δεν μπορούν οι τράπεζες να δώσουν στεγαστικά δάνεια, άρα δεν μπορεί να πάρει μπρος η οικοδομή και να πέσει η ανεργία στους κλάδους γύρω από την οικοδομή.

Δεύτερον, όσο διαρκεί η ολοσχερής απαγόρευση φουσκώνει η λεγόμενη “φούσκα των ακινήτων” και αν σκάσει αυτή δεν θα μείνει τίποτα όρθιο στην αγορά των ακινήτων.

Στην πραγματικότητα θα εκμηδενισθούν οι αξίες των ακινήτων όλων των Ελλήνων πολιτών. Άρα, όποιος αντιμάχεται ανελαστικά, δήθεν από ευαισθησία προς τους φτωχούς, αυτό το μέτρο, σημαίνει ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη» σημείωσε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Πρέπει να βρούμε τη μέση οδό».

Ταυτόχρονα, αναφερόμενος στον ΕΟΠΥΥ, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα σταθεί στα πόδια του και σε λίγο καιρό θα λειτουργεί σαν ελβετικό ρολόι.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε εξάλλου, ότι θα ζητήσει τον έλεγχο του πόθεν έσχες όλων των διοικητών των νοσοκομείων σε βάθος δεκαετίας, ενώ επανέλαβε ότι στον χώρο της Υγείας δεν θα γίνουν απολύσεις, πέραν όσων προέλθουν από υπαλλήλους οι οποίοι έχουν παρουσιάσει πλαστά πτυχία. Επισήμανε δε, ότι εκτός του ελέγχου από το ΑΣΕΠ, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου του ξεκινούν ενδελεχή έλεγχο και διασταύρωση στοιχείων. Πρόσθεσε ότι σήμερα θα υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση με τα κριτήρια της κινητικότητας για τον χώρο της Υγείας.

«Οι μεταρρυθμίσεις είναι για το καλό των πολιτών», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι η πρώτη φάση της κινητικότητας στην Υγεία με μετακινήσεις υπαλλήλων του υπουργείου από τη μια δομή στην άλλη βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος.