Πρόσω ολοταχώς έχει σημάνει ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έτσι ώστε, αρχές Σεπτεμβρίου, το σχέδιο νόμου για το θαλάσσιο τουρισμό να κατατεθεί στη Βουλή και, με την ψήφισή του, να ανοίξει το δρόμο για μια νέα αναπτυξιακή προοπτική στον κλάδο, που αναμένεται να αποφέρει δισεκατομμύρια στη χώρα.

Ολο τον Αύγουστο, το επιτελείο του υπουργού, σε συνεργασία πάντα με το υπουργείο Τουρισμού, εργάζεται πυρετωδώς, προκειμένου το σχέδιο νόμου να βρει το δρόμο για την ψήφισή του από την ελληνική Βουλή.

Οι βασικές κατευθύνσεις του νέου σχεδίου νόμου έχουν συμφωνηθεί σε δύο συναντήσεις που έχουν γίνει και με την υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, η πρώτη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Στόχος της κυβέρνησης και του κ. Βαρβιτσιώτη, ιδιαίτερα, είναι να «ξεκολλήσει» επιτέλους το σχέδιο νόμου, που χαρακτηρίστηκε ως «γιοφύρι της Αρτας», αφού απασχόλησε περισσότερους από πέντε υπουργούς και τρεις τουλάχιστον κυβερνήσεις και να ψηφισθεί, προκειμένου κάποια στιγμή και η χώρα μας να αυξήσει τα έσοδά της από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.