Συνεχίζει τις δηλώσεις του από τη φυλακή ο πρώην αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Ιλκέρ Μπασμπούγ ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με την κατηγορία της συμμετοχής του στην παρακρατική οργάνωση Εργκενεκόν.

Σχετικά με τις πληροφορίες που διαρρέονται και θέλουν να του αφαιρείται ο βαθμός και να συνταξιοδοτείται με το καθεστώς στρατιώτη αναφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα:

«Ως πρώην αξιωματικοί σήμερα δεν κουβαλάμε ούτε τίτλους και βαθμούς , ούτε είμαστε μισθωτοί του στρατού. Ας μας αφαιρεθούν κάποιες δυνατότητες που μας παρέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, δεν χρειάζεται συζήτηση. Για μας αυτό που έχει σημασία είναι οι βαθμοί και οι τίτλοι που έχουμε κερδίσει στις καρδιές και στις συνειδήσεις του τουρκικού Έθνους. Μόνο που αυτοί οι τίτλοι και οι βαθμοί δεν μπορούν να ξηλωθούν και να ανακληθούν με καμία δικαστική απόφαση».

Σε περίπτωση που η ποινή του στρατηγού Μπασμπούγ επικυρωθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο θα του αφαιρεθεί ο βαθμός όπως θα συμβεί και το ίδιο με τους στραηγούς, πτεράρχους ,ναυάρχους οι οποίοι καταδικάστηκαν και αυτοί από το δικαστήριο για την υπόθεση Εργκενεκόν. 

Παράλληλα θα ζητηθούν πίσω και τα μετάλλια που τους έχουν δοθεί. Μία τέτοια εξέλιξη κρίνεται άκρως ατιμωτική.

Επίσης η αφαίρεση των τίτλων των στρατηγών θα έχει σαν αποτέλεσμα να συνταξιοδοτηθούν με καθεστώς στρατιώτη όπως και οικογένειές τους θα χάσουν όλα τα κοινωνικά δικαιώματα σχετικά με τις στρατιωτικές κατοικίες και τα οφέλη από τις στρατιωτικές λέσχες που στον τουρκικό στρατό αυτές οι παροχές θεωρούνται αρκετά μεγάλες.