Επίθεση στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του για τις αλλαγές στο ΕΣΥ. 

«Αντί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις αυξημένες ανάγκες υγείας του πληθυσμού, και ιδιαίτερα των ανασφάλιστων πολιτών, ο Υπουργός Υγείας προωθεί τους μνημονιακούς στόχους για κατάργηση κλινών σε δημόσια νοσοκομεία, ένταξη προσωπικού του ΕΣΥ σε καθεστώς διαθεσιμότητας, άμεση συρρίκνωση και «λειτουργικό» λουκέτο σε αρκετά νοσοκομεία.

Ο κ. Γεωργιάδης προσβάλλει τη νοημοσύνη μας όταν λέει ότι οι αλλαγές στο ΕΣΥ δεν έχουν σχέση με το Μνημόνιο» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, σχετικά με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «με το φιλότιμο τους κρατούν όρθιο το Σύστημα Υγείας» ενώ προσθέτει ότι «ξέρουν πολύ καλά ότι δεν πρόκειται για μεταρρύθμιση ή εξορθολογισμό αλλά για διάλυση της δημόσιας περίθαλψης. Οι ασθενείς που ταλαιπωρούνται και πληρώνουν από την τσέπη τους, το έχουν καταλάβει επίσης».

«Οι δεσμεύσεις του Υπουργού Υγείας ότι δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος , έχουν την ίδια αξιοπιστία με τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις ότι «δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα» .

Την ώρα που στη χώρα διευρύνεται η «υγειονομική φτώχεια» , δεν περισσεύει καμιά δομή περίθαλψης και κανένας εργαζόμενος στο ΕΣΥ και τον ΕΟΠΥΥ.

Σήμερα προέχουν οι συλλογικές αντιστάσεις και η κοινωνική αλληλεγγύη στο χώρο της Υγείας, το κοινό μέτωπο για την ανατροπή της «ανθυγιεινής» μνημονιακής πολιτικής , για την επιβίωση και την ανασυγκρότηση της δημόσιας περίθαλψης» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.