Την επιτάχυνση των διαδικασιών και την άμεση υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας σε Δήμους και Δημόσιες Υπηρεσίες για 50.000 άνεργους (και κυρίως νέους ή άνεργους στην οικογένεια των οποίων δεν υπάρχουν άλλοι εργαζόμενοι) ζήτησε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, που είχε συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Θεόδωρο Αμπατζόγλου.

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα έχει νομοθετηθεί από τον Απρίλιο, έχει συμφωνηθεί με την τρόικα και πρέπει το ταχύτερο πια να προκηρυχθεί. 

Μάλιστα προναγγέλλονται πρωτοβουλίες του κόμματος ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να γίνει η προκήρυξη μέσα στον Σεπτέμβριο, ώστε να αρχίσει να υλοποιείται από τον Οκτώβριο.

Στη συνάντηση η αντιπροσωπεία του κόμματος σημείωσε επίσης ότι η όλη διαδικασία πρέπει να είναι υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ (όπως προβλέπει ο Νόμος) και να υπάρχουν διαφανή και σαφή κριτήρια μοριοδότησης για τους άνεργους που θα υποβάλουν αίτηση.

Όπως επίσης έγινε γνωστό από το ΠΑΣΟΚ, από τη συζήτηση με το διοικητή του ΟΑΕΔ προέκυψαν εκκρεμότητες στην υπογραφή σχετικών ΚΥΑ από τα  συναρμόδια Υπουργεία καθώς και στη  σύνταξη Τεχνικών Σχεδίων από τις αρμόδιες αρχές των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ψηφιακής Σύγκλισης  και Διά βίου Μάθησης, από τα οποία θα αντληθούν οι απαιτούμενοι πόροι (170 εκ. ευρώ).

Στη συνάντηση με τον διοικητή του ΟΑΕΔ συζητήθηκε επίσης και το πρόγραμμα Μαθητείας του Οργανισμού και συγκεκριμένα το θέμα της επέκτασης των Προγραμμάτων Μαθητείας που θα επιφέρει η ψήφιση και η εφαρμογή του Νόμου για την αναβάθμιση της Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Στην αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ μετείχαν οι Χρήστος Πρωτόπαπας από τη Γραμματεία Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου και Δημήτρης Καρύδης Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας.