Αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε υπηρεσίες του υπουργείου πραγματοποίησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, Αντιναύαρχο ΛΣ Δημήτριο Μπαντιά.

Αρχικά, επισκέφθηκε τον Κλάδο Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων (ΚΕΕΠ), όπου επιθεώρησε το σύνολο των χώρων που έχει εγκατασταθεί, συνομίλησε με αρκετά στελέχη του Λιμενικού Σώματος, ενώ, παράλληλα, έδωσε εντολές στην κατεύθυνση της καλύτερης εξυπηρέτησης του κοινού.

Συγκεκριμένα, ζήτησε την ανάρτηση στο διαδίκτυο κάποιων εφαρμογών, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον πολίτη να παρακολουθεί την εξέλιξη και τελική έκβαση της υπόθεσής του, ενώ, επιπρόσθετα, έδωσε εντολή για ψηφιοποίηση των αρχείων των πλοίων.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το Ινστιτούτο Ιστορίας Εμπορικής Ναυτιλίας και Λιμενικού Σώματος, όπου και ξεναγήθηκε στα μουσειακά εκθέματα, ενώ μετέβη και στην Επιτροπή Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων, όπου ενημερώθηκε για το έργο της ανεξάρτητης αρχής.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επισκέφθηκε ακόμη την Υγειονομική Επιτροπή Εξέτασης Απογραφομένων Ναυτικών και Εργατών Θαλάσσης (ΥΕΑΝΕΘ). Εκεί, αφού συζήτησε με το προσωπικό, επέστησε την προσοχή του για τη διαρκή και άμεση εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων ναυτικών.

Μετά το πέρας των αιφνιδιαστικών επισκέψεων ο κ. Βαρβιτσιώτης γνωστοποίησε την πρόθεσή του να πραγματοποιηθούν ανάλογες και στο μέλλον.