Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Δυσλειτουργίες στο κυβερνητικό έργο εξακολουθεί να εντοπίζει η Χαριλάου Τρικούπη, η οποία διαπιστώνει ότι παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις καθυστερεί το πρόγραμμα δημιουργίας θέσεων απασχόλησης μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Το ΠΑΣΟΚ έχει επενδύσει πολλά στο συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο προωθείται ήδη από τον περασμένο Απρίλιο όμως όπως έδειξε η αυτοψία που έκαναν χθες στελέχη του κόμματος στον ΟΑΕΔ κάπου το πράγμα έχει στραβώσει...

Πρακτικά λοιπόν η Χαριλάου Τρικούπη όταν θα ανέβει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην Θεσσαλονίκη για την Διεθνή Έκθεση (8 Σεπτεμβρίου) δεν θα μπορεί να υποστηρίξει ότι ανάμεσα στα άλλα άρχισε να εφαρμόζεται και το πρόγραμμα δημιουργίας 50.000 θέσεων απασχόλησης για οικογένειες ανέργων.

Μετά την επίσκεψή του στον ΟΑΕΔ το ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές για καθυστερήσεις και υποσχέθηκε ότι θα αναλάβει και νέες πρωτοβουλίες ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και το πρόγραμμα "να προκηρυχθεί σε κάθε περίπτωση μέσα στον Σεπτέμβριο ώστε να αρχίσει να υλοποιείται από τον Οκτώβριο.

Τα σκάγια του ΠΑΣΟΚ πιάνουν και το υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο Ανάπτυξης, δηλαδή τους κ.κ. Βρούτση και  Χατζηδάκη αντίστοιχα καθώς καθυστερούν οι υπογραφές των σχετικών ΚΥΑ από τα προαναφερόμενα υπουργεία.

«Όταν η ανεργία αυξάνεται δεν μπορεί να καθυστερούν παρεμβάσεις για την προσωρινή ανακούφιση των ανέργων που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη, ως βήμα διαφύλαξης της κοινωνικής συνοχής» τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Να σημειωθεί ότι τα προγράμματα της ανεργίας είχαν αποτελέσει εστία έντασης τον περασμένο Απρίλιο στο πλαίσιο λειτουργίας της τρικομματικής όταν το ΠΑΣΟΚ και πάλι είχε καταγγείλει ότι τα αρμόδια υπουργεία αδιαφορούσαν για την προώθηση τους την ώρα που ο αρμόδιος επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση καλωσόριζε με δηλώσεις του τις σχετικές πρωτοβουλίες υποσχόμενος ότι η Κομισιόν θα τις υποστηρίξει.

Η ένταση που προκλήθηκε τότε ενισχύθηκε και από την απομάκρυνση του τότε διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Κικίλια