Στο Αιγαίο μεταφέρθηκε όλη η πίεση από τη λαθρομετανάστευση από τη μέρα που μπήκε ο φράχτης και οχυρώθηκε ο Έβρος τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

«Μόλις μπουν στα χωρικά μας ύδατα βάζουν μαχαίρι και τρυπάνε το φουσκωτό. Ανά 100 χιλιόμετρα σε όλα τα σύνορα μας (και από ξηρά και από θάλασσα) κάθε μέρα έχουμε μια είσοδο λαθρομετανάστη» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στη λειτουργία των πρώτων κέντρων πρώτης υποδοχής παράνομων μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου. «Με τα κέντρα φιλοξενίας, θέλουμε να έχουμε έτοιμες εγκαταστάσεις πολύ υποτυπώδεις για να προσφέρουμε μια ανθρώπινη υπηρεσία, μια σίτιση και ορισμένους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας» τόνισε. 

Όσον αφορά τις ακτοπλοϊκές γραμμές, προανήγγειλε περικοπές σε γραμμές στο Αιγαίο που σήμερα επιδοτούνται και έχουν μικρή επιβατική κίνηση με ταυτόχρονο άνοιγμα νέων γραμμών. «Για να καταλαβαίνουμε πόσο διαφοροποιούνται ορισμένα πράγματα, το κόστος καυσίμου που πλήρωνε παλιότερα ο καταναλωτής στο εισιτήριο ήταν κάτω από 20% και σήμερα ξεπερνάει το 60%» τόνισε για τις τιμές των εισιτηρίων. 

«Η ναυτιλία παγκοσμίως είναι αφορολόγητη. Με αυτή τη λογική πρέπει να κινούμαστε και όχι με ιδεοληψίες και τσιτάτα 'να πληρώσουν οι εφοπλιστές για την κρίση'» επισήμανε, τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης.