Την αντίθεση της στο ενδεχόμενο άρσης της αναστολής των πλειστηριασμών αλλά και την πρόθεσή της να μην ψηφίσει τέτοια διάταξη επανέλαβε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Real FM, «κάποιοι από εμάς δεν θα δώσουμε τη συγκατάθεσή μας να ξεκινήσει εμφύλιος στη χώρα» και συνέχισε: «θα γίνει “μύλος” όταν κάποιοι θα πάνε να βγάλουν σε πλειστηριασμό το σπίτι του άλλου».

Σχολιάζοντας τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την εφαρμογή κοινωνικών κριτηρίων ώστε να αποφευχθούν αδικίες, η κ. Βούλτεψη δήλωσε πως «μπορεί να βρεθούν εγκέφαλοι που θα πετύχουν και η αγορά να μην καταρρεύσει και να σωθούν τα σπίτια των ανθρώπων».

Κάλεσε, μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών να βρει έναν-έναν εκείνους που ενώ έχουν χρήματα σε off shore δεν πληρώνουν τα δάνειά τους τονίζοντας ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει με ένα νόμο που «παρασέρνει και τους υπόλοιπους».

Τέλος, η κυρία Βούλτεψη, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη τοποθέτησή του Άδωνι Γεωργιάδη για την εφαρμογή κοινωνικών κριτηρίων απάντησε: «Δεν σχολιάζω οικονομολόγους. Αν ο καθένας έχει αναλάβει έναν τομέα και λέει την γνώμη του για άλλο τομέα, τότε τι να πω».