Βούλτεψη: Δεν θα δώσω τη συγκατάθεσή μου για να αρχίσει «εμφύλιος»

Βούλτεψη: Δεν θα δώσω τη συγκατάθεσή μου για να αρχίσει «εμφύλιος»

Την αντίθεση της στο ενδεχόμενο άρσης της αναστολής των πλειστηριασμών αλλά και την πρόθεσή της να μην ψηφίσει τέτοια διάταξη επανέλαβε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Real FM, «κάποιοι από εμάς δεν θα δώσουμε τη συγκατάθεσή μας να ξεκινήσει εμφύλιος στη χώρα» και συνέχισε: «θα γίνει “μύλος” όταν κάποιοι θα πάνε να βγάλουν σε πλειστηριασμό το σπίτι του άλλου».

Σχολιάζοντας τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την εφαρμογή κοινωνικών κριτηρίων ώστε να αποφευχθούν αδικίες, η κ. Βούλτεψη δήλωσε πως «μπορεί να βρεθούν εγκέφαλοι που θα πετύχουν και η αγορά να μην καταρρεύσει και να σωθούν τα σπίτια των ανθρώπων».

Κάλεσε, μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών να βρει έναν-έναν εκείνους που ενώ έχουν χρήματα σε off shore δεν πληρώνουν τα δάνειά τους τονίζοντας ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει με ένα νόμο που «παρασέρνει και τους υπόλοιπους».

Τέλος, η κυρία Βούλτεψη, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη τοποθέτησή του Άδωνι Γεωργιάδη για την εφαρμογή κοινωνικών κριτηρίων απάντησε: «Δεν σχολιάζω οικονομολόγους. Αν ο καθένας έχει αναλάβει έναν τομέα και λέει την γνώμη του για άλλο τομέα, τότε τι να πω». 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο