Στο θέμα της άρσης της αναστολής των πλειστηριασμών αναφέρθηκε σήμερα σε συνέντευξή του στον Antenna ο ο Γενικός Γραμματέας του ΧΡΙ.Κ.Ε. και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος επισημαίνοντας πως «μόνο εάν ο Αντώνης Σαμαράς επιδιώκει την φυγή του από την Κυβέρνηση, εξαιτίας των τραγικών καταστάσεων που θα ζήσουμε το φθινόπωρο θα επιμείνει στους πλειστηριασμούς.

Από την ώρα μάλιστα που όλοι οι Βουλευτές της Αντιπολίτευσης αλλά και πολλοί από την κυβερνητική πλειοψηφία (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τέτοιο μέτρο».

Ο κ. Νικολόπουλος μάλιστα αναρωτήθηκε «προχωρούν άραγε σε προσχεδιασμένη έξοδο από την εξουσία η οποία θα εμφανιστεί ως ένα… «κοινοβουλευτικό ατύχημα»;

Ο Νίκος Νικολόπουλος συνέχισε λέγοντας πως «πριν λίγα χρόνια, δύσκολα θα βρισκόταν άνθρωπος που θα μπορούσε να πιστέψει ότι με συνοπτικές διαδικασίες, το κράτος θα φροντίζει να τιμωρεί όλους όσους έχουν πέσει στην καταραμένη φτώχεια. Η Κυβέρνηση της Τρόικας προχωρά σε «κατασχέσεις ακόμα και χωρίς δίκη»!! που προβλέπονται στο νομοσχέδιο για τον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών. Τα νούμερα δεν θα βγουν από την σημερινή φορολογία και από το δήθεν συμμάζεμα του κράτους.
Γι’ αυτό να περιμένουμε την πλήρη απαξίωση των ακινήτων. Αυτό θα είναι το πρώτο ορατό κομμάτι της κατάρρευσης της οικονομίας».

Ως γενικός γραμματέας των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών πρότεινε «μία ρεαλιστική διέξοδο. Αυτή είναι, να τροχοδρομηθεί η οικονομία σε διάδρομο απογείωσης μέχρι τον Οκτώβριο που θα αρχίσει ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων για τις επόμενες δόσεις του δανείου.Διαφορετικά, η επιστροφή σε συνταγή νέας φορολόγησης θα γίνει με περισσότερο «υλικό» από τον χώρο της ακίνητης περιουσίας που θα χαρακτηριστεί (για την περίσταση) μέχρι και «στοιχείο πολυτελούς διαβίωσης», ανεξάρτητα με το εάν πρόκειται για ιδιοκατοίκηση ή κληρονομιά της κακιάς ώρας αφού η αγορά δεν αντέχει την πώλησή της.