Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

Αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο επιστρέφουν στην Αθήνα όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αρχίσει ο νέος ανένδοτος αγώνας κατά της κυβέρνησης.

Στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αποφασίστηκε, αμέσως μετά τις ολιγοήμερες διακοπές που θα κάνουν, να επιστρέψουν όλοι στην Αθήνα προκειμένου να προετοιμαστούν για το δύσκολο διάστημα, το οποίο αναμένεται να έρθει το φθινόπωρο.

Ως βασικό θέμα της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση θα αναδειχθεί και η άρση απαγόρευσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, το οποίο η κυβέρνηση φέρεται να συζητά σοβαρά ενόψει της επιστροφής της τρόικας στις 12 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Όπως έλεγαν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και δεν πρόκειται να γίνει, όλα δείχνουν ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει άρση της σχετικής διάταξης που απαγορεύει τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας.

Πρόσθεταν, δε, ότι το συγκεκριμένο θέμα θα αποτελέσει σημείο τριβής για την κυβερνητική «συμμαχία», αφού τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να περάσει ρύθμιση που θα αναιρεί την ισχύουσα. 

Όπως και να είναι πάντως τα πράγματα, τα στελέχη της Κουμουνδούρου μετά το θέμα της κινητικότητας, που θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην αντιπολιτευτική στρατηγική του φθινοπώρου, σκοπεύουν να επικεντρώσουν την κριτική τους και επάνω σε αυτό το ζήτημα, αναδεικνύοντάς το ως το σημαντικότερο μέσα στο φθινόπωρο.