Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Με προβληματισμό αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ το θέμα των πλειστηριασμών καθώς παρά και τις δημόσιες δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου πως η Χαριλάου Τρικούπη δεν αποδέχεται κατασχέσεις σπιτιών χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων κυβερνητικοί κύκλοι συντηρούν το θέμα αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα δώσουν μάχες για την μη άρση της διάταξης που τους μπλοκάρει.

Το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται να ζητήσει να υπάρξει τροπολογία από βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με την οποία να δίνεται παράταση για έναν τουλάχιστον ακόμη χρόνο στην απαγόρευση των κατασχέσεων της πρώτης κατοικίας.

«Εάν δεν κάνουμε τίποτα, τότε από 1/1/14 αυτομάτως θα αρθεί η απαγόρευση των κατασχέσεων» αναφέρουν έντρομα στελέχη του ΠΑΣΟΚ διαπιστώνοντας ότι η κοινωνία ήδη περιμένει τις κινήσεις των κομμάτων της συμπολίτευσης πριν τούς δείξει τα νύχια της...

Ήδη δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ έσπευσαν να μιλήσουν για παράταση της απαγόρευσης τονίζοντας ότι είναι επιβεβλημένο να προστατευθεί η στέγη για τους Έλληνες που έχουν αδυναμία να πληρώσουν τα δάνειά τους προς τις τράπεζες.

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας, επικεφαλής της επιτροπής παρακολούθησης κυβερνητικού έργου ανέφερε ότι η απαγόρευση των κατασχέσεων πρέπει να επεκταθεί και στο 2015 τουλάχιστον για όσους έχουν κατοικίες μέχρι τις 200.000 αντικειμενική αξία ή το ανώτατο έως και 200 τμ.

Ομοίως ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης δήλωσε ότι δεν πρέπει καν να ανοίξει αυτό το θέμα και να προκληθεί νέα αναστάτωση στην κοινωνία προσθέτοντας ότι οι υπουργοί που ανοίγουν αυτό το θέμα είναι τουλάχιστον ανεύθυνοι και το μόνο που προσφέρουν είναι σύγχυση.