Προφητικό αποδεικνύεται το δημοσίευμα του newpost πέρυσι τον Αύγουστο, στο οποίο η ΔΕΗ διαβεβαίωνε ότι αυτά που την κατηγορούσαν ως σκάνδαλα τα έκανε για να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη και ασφαλή ηλεκτροδότηση της Σαντορίνης!

Εν τω μεταξύ το newpost έχει κατακλυστεί απο καταγγελίες για το διαχρονικό πλιάτσικο της ΔΕΗ απο κυκλώματα που χρόνια λυμαίνονται την ηλεκτροδότηση των νησιών με Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη που νοικιάζει η ΔΕΗ κάθε καλοκαίρι πληρώνοντας κάθε σεζόν όσα χρήματα θα έδινε για την αγορά τους.

Οι καταγγελίες εξετάζονται και εφόσον κριθούν αξιόπιστες, θα δημοσιευτούν και ο φάκελος θα αποσταλεί στην Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται πως τον Αύγουστο του 2012, με ανακοίνωσή της η ΔΕΗ είχε διαψεύσει κατηγορηματικά δημοσιεύματα τα οποία προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση, κάνοντας αναφορά σε «αμαρτωλές» συμβάσεις. Σε ανακοίνωση που είχε εκδοθεί, αναφερόταν ότι «ρητά και κατηγορηματικά η ΔΕΗ Α.Ε. διαψεύδει ανυπόστατους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς που δημοσιεύθηκαν σε μερίδα του Τύπου, περί "αμαρτωλών" συμβάσεων που διενεργήθηκαν από υπηρεσίες της». 

Η ΔΕΗ συμπλήρωνε πως, «η πραγματικότητα είναι ότι οι εν λόγω δύο συμβάσεις αφορούν την ανάθεση με τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων στον κατασκευαστή των μηχανών, αφενός μεν της επίλυσης σοβαρότατων τεχνικών προβλημάτων που ανέκυψαν στις δύο βασικές μονάδες παραγωγής στη Σαντορίνη, αφετέρου δε της εξειδικευμένης συντήρησης επιλεγμένων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, κρίσιμων για την αδιάλειπτη και ασφαλή ηλεκτροδότηση επτά συνολικά μη διασυνδεδεμένων νησιών (Σαντορίνης, Λέσβου, Πάρου, Σάμου, Σύρου, Καλύμνου και Καρπάθου). 

«Της εν λόγω ανάθεσης προηγήθηκε επίπονη αλλά επιτυχής οικονομική διαπραγμάτευση με τον κατασκευαστικό Οίκο, που είχε ως αποτέλεσμα την επίτευξη σημαντικότατων εκπτώσεων» επεσήμανε, τέλος, στην ανακοίνωση της.