Ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων, LeventTemiz συνελήφθη στη Βουλγαρία, όπως επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου ο γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών της γειτονικής χώρας, Σβέτοζαρ Λαζάροφ.

Οι πληροφορίες μέχρις στιγμής είναι συγκεχυμένες και συνεχίζονται οι έρευνες.

Να θυμίσουμε ότι η οργάνωση αυτή ευθύνεται και για τις δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμου Σολωμού
Σύμφωνα με τις Βουλγαρικές αρχές ο αρχηγός της τουρκικής εθνικιστικής πολιτικής οργάνωσης, Λεβέντ Τεμίζ, κρατείται σε περιοχή κοντά στο Μάλκο Τάρνοβο.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ωστόσο  αναφέρουν ότι πρόκειται για τον LeventTemiz, ο οποίος χρησιμοποίησε ψεύτικη ταυτότητα στα σύνορα Βουλγαρίας- Τουρκίας.

Είναι ο πρόεδρος της «Ülkücü Gençlik», εθνικιστικής οργάνωσης του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), που είναι γνωστοί ως Γκρίζοι Λύκοι, στη Βουλγαρία.

Να σημειωθεί ότι στον LeventTemiz το τουρκικό δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης στην πολύκροτη υπόθεση ‘Εργκένεκον’.

Δεκάδες μέλη της ομάδας αυτής κατηγορήθηκαν για σχεδιασμό πραξικοπήματος και ανατροπής της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γράφει βουλγαρικό δημοσίευμα.

Εάν οι Γρκίζοι Λύκοι δεν εμπλέκονταν στην υπόθεση Εργκένεκον δεν θα επιχειρούσε ο Ταγιπ Ερντογάν τον εντοπισμό τους και τη φυλάκισή τους καθώς η οργάνωση αυτή πάντα ήταν πρόθυμη να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του βαθέως κράτους της Τουρκίας. 
 
Γ.Κοκ.