Για πρώτη φορά πραγματοποιεί άσκηση ο Πυραυλικός Ουλαμός της Ακτοφυλακής του Στολίσκου της Κασπίας  με στόχο την εξάσκηση  στην  απόκρουση επίθεσης από τη θάλασσα με χρήση του αυτοκινούμενου πυραυλικού συστήματος «Bal», σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας.

«Στη διάρκεια κοινών ασκήσεων με την ομάδα πλοίων του στολίσκου, η οποία πραγματοποιεί ελιγμούς στο πλαίσιο ειδικής αποστολής που τους ανατέθηκε, οι στρατιωτικοί των πυραυλικών δυνάμεων εξασκήσουν την ανίχνευση θαλάσσιων στόχων και την καταστροφή τους», όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ Νόβοστι.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του Κρεμλίνου, στην επόμενη φάση των ασκήσεων το προσωπικό της πυραυλικής δύναμης θα εξασκηθεί στη συνεργασία με πυροβολαρχίες.

Να σημειωθεί ότι το αυτοκινούμενο πυραυλικό σύστημα ακτοφυλακής «Bal» προορίζεται για τον έλεγχο των χωρικών υδάτων και πορθμών, καθώς και για την προστασία των παραλιών σε ζώνες όπου υπάρχει κίνδυνος αποβίβασης εχθρικών δυνάμεων.

Οι πύραυλοι του συστήματος, σύμφωνα με το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας  είναι σε θέση να αποτρέψουν επίθεση μεγάλης κρουστικής μοίρας πλοίων, δύναμης πεζοναυτών ή  κονβόι του αντιπάλου. Ένα από τα χαρακτηριστικά του συστήματος είναι ότι οι εγκαταστάσεις εκτόξευσης μπορεί να τοποθετούνται σε κρυφές θέσεις σε απόσταση μέχρι και 10 χιλιομέτρων από την ακτή!
 
Γ.Κοκ.