Λιγότερο κράτος και περιορισμό των κομματικών στρατών προτείνει η “Δημοκρατική Συμμαχία” προκειμένου η Ελλάδα να ξεπεράσει τα οικονομικά της προβλήματα, σε δήλωση του εκπροσώπου της, σχετική με το περιεχόμενο της έκθεσης της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία. Η πλήρης δήλωση του Γιάννη Οικονόμου έχει ως εξής:

«Για πρώτη φορά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρούει τόσο χαρακτηριστικά τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι έτσι όπως συμπεριφέρεται η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα, δεν υπάρχει «εγγύηση επιτυχίας» στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης.

Η κυβέρνηση αποτυγχάνει συνεχώς στο πιο κρίσιμο κομμάτι που συνδέεται άμεσα με το περιορισμό του ελλείμματος. Αυτό του μεγέθους και της παρέμβασης του κράτους στην οικονομία.
Για λόγους ιδεοληψίας και προστασίας του κομματικού της στρατού, αρνείται να παρέμβει αποτελεσματικά εκεί που πραγματικά υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συμπίεσης του μεγέθους του κράτους.

Αντίθετα, την ίδια στιγμή συνεχίζει να χρηματοδοτεί πλουσιοπάροχα τα κόμματα (75 εκ. ευρώ) και τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό (3.1 εκ. ευρώ στη ΓΕΝΟΠ). Ταυτόχρονα αντί να ενισχύσει τη διαφάνεια στις συναλλαγές των φορολογουμένων, ενισχύει τη δύναμη ενός αναποτελεσματικού και διεφθαρμένου φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Για να βρεθεί το τεράστιο ποσό των 25 δις που ψάχνει μέχρι το 2015 ο κ Παπακωνσταντίνου, είναι ανάγκη χωρίς φλυαρίες και πισωγυρίσματα, να κινηθούμε σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Να μειώσουμε αποφασιστικά το μέγεθος και την παρέμβαση του κράτους.

Να προχωρήσουμε σε ριζικές αποκρατικοποιήσεις.

Να αντιμετωπίσουμε τα αντικίνητρα που εμποδίζουν τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν πλούτο και τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα να κρατήσουν τις δουλειές τους».