Λιτή και κατηγορηματική είναι η απάντηση του ισχυρού άνδρα του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου για τα όσα γράφτηκαν σχετικά με την πτήση του προς τον προορισμό των διακοπών του με το ιδιωτικό τζετ του Δημήτρη Μελισσανίδη λίγες ώρες μετά την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ.

«Δεν έχω να κρύψω τίποτα από κανέναν» απάντησε στο newpost ο Στέλιος Σταυρίδης προσθέτοντας πως δεν έκανε κάτι μεμπτό ούτως ώστε να χρειάζεται να δώσει εξηγήσεις. Πηγές του στενού κύκλου του κ. Σταυρίδη δήλωσαν εξάλλου στο newpost ότι ο ίδιος δεν εντάσσεται στους «ξεβράκωτους» πολιτικούς που έχουν την ανάγκη να τυγχάνουν της εύνοιας του κάθε επιχειρηματία. Αντιθέτως αποτελεί ένα σοβαρό και αξιόπιστο πολιτικό πρόσωπο, που μάλιστα δεν διαδραμάτισε κανέναν κρίσιμο ρόλο στην πώληση του ΟΠΑΠ στην Emma Delta. Εξάλλου είναι γνωστό ότι για τον ΟΠΑΠ κατατέθηκε μία και μοναδική προσφορά η οποία εντάσσονταν στους κυβερνητικούς στόχους.

Όσον αφορά στο ταξίδι του με το ιδιωτικό τζετ του κ. Μελισσανίδη, ο κ. Σταυρίδης μιλώντας στο Πρώτο Θέμα, το οποίο και δημοσίευσε την εν λόγω είδηση, εξήγησε ότι αυτό αποτελούσε μια απλή διευκόλυνση. «Είχα έρθει για μία ημέρα στην Αθήνα προκειμένου να υπογράψω την πώληση και θα έφευγα την επομένη τα ξημερώματα με μια πτήση που είχε στις 05:20, δηλαδή θα ξυπνούσα στις 4 τα χαράματα. Ο κ. Μελισσανίδης όμως, ο οποίος πήγαινε στη Γαλλία, μου πρότεινε να με πάρει μαζί του για να με διευκολύνει. Είχε την καλοσύνη να με αφήσει στην Κεφαλονιά, όπου και έκανε ανεφοδιασμό και έτσι δεν ταλαιπωρήθηκα και γλίτωσα και μια ημέρα» είπε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

Μάλιστα ο ίδιος πρόσθεσε ότι σε όλη τη διάρκεια της πτήσης μιλήσανε για την πώληση του ΟΠΑΠ όπως και έκαναν το τελευταίο διάστημα. Δεν απέκρυψε το γεγονός ότι ο κ. Μελισσανίδης παραμένει δυσαρεστημένος για το θέμα των Λαχείων, καθώς θεωρεί ότι η συφωνία δεν έπρεπε να γίνει έτσι. «Εμείς δεν συμφωνούμε καθόλου με αυτό που υποστηρίζει. Αν και διαφωνούμε πολλούς μήνες έχουμε διατηρήσει μαζί του ένα επίπεδο σχέσεων εξαιρετικό» είπε.