Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σύμφωνα με πληροφορίες του newpost ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος για το ζήτημα του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έκριναν ότι ο Στέλιος Σταυρίδης δεν μπορεί να παραμείνει πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ενόψει των κρίσιμων αποκρατικοποιήσεων που έρχονται το επόμενο διάστημα όπως αυτή της ΔΕΗ, των λιμανιών αλλά και των σιδηροδρόμων. 

Οι δύο άνδρες μετά τη συνομιλία που είχαν, ζήτησαν από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα την αποπομπή του κ. Σταυρίδη από το ΤΑΙΠΕΔ,  ενώ έχουν αρχίσει ήδη οι διαδικασίες αναζήτησης του αντικαταστάτη του κ. Σταυρίδη. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔΣτέλιος Σταυρίδης, ανταποκρινόμενος άμεσα στην επιθυμία του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να παραιτηθεί, υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο κ. Σταυρίδης έκανε την εξής δήλωση: 

«Ευχαριστώ θερμότατα την υπέροχη ομάδα του ΤΑΙΠΕΔ για την εξαιρετική και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε και εύχομαι από καρδιάς η κυβέρνηση, με την οποία επίσης συνεργάστηκα άψογα, να προχωρήσει δυναμικά και με επιτυχία το πάρα πολύ δύσκολο, αλλά εθνικά αναγκαίο έργο των αποκρατικοποιήσεων».

Όπως έγραφε το newpost νωρίτερα, ο κ. Σταυρίδης από την πρώτη στιγμή δέχθηκε την απαίτηση του κ. Στουρνάρα και σκόπευε να υποβάλλει άμεσα, εντός της ημέρας την παραίτησή του χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

Εξάλλου, ο κ. Σταυρίδης μιλώντας το πρωί στο newpost για το ταξίδι που πραγματοποίησε με το ιδιωτικό αεροσκάφος του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη στην Κεφαλονιά και το οποίο δημιούργησε ερωτήματα για τη σχέση των δύο ανδρών, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει να κρύψει τίποτα.

Πηγές του στενού κύκλου του, δήλωσαν εξάλλου στο newpost ότι ο ίδιος δεν εντάσσεται στους «ξεβράκωτους» πολιτικούς που έχουν την ανάγκη να τυγχάνουν της εύνοιας του κάθε επιχειρηματία. Αντιθέτως αποτελεί ένα σοβαρό και αξιόπιστο πολιτικό πρόσωπο, που μάλιστα δεν διαδραμάτισε κανέναν κρίσιμο ρόλο στην πώληση του ΟΠΑΠ στην Emma Delta. Είναι γνωστό άλλωστε ότι για τον ΟΠΑΠ κατατέθηκε μία και μοναδική προσφορά, η οποία εντάσσονταν στους κυβερνητικούς στόχους.