current views are: 1

18 Αυγούστου 2013
Δημοσίευση14:58

Τηλεφωνική συνομιλία Βενιζέλου – αιγύπτιου ΥΠΕΞ

Τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου είχε το μεσημέρι της Κυριακής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δημοσίευση 14:58’
αρθρο-newpost

Τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου είχε το μεσημέρι της Κυριακής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου είχε το μεσημέρι της Κυριακής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως ανακοίνωση το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ο αιγύπτος υπουργός ζήτησε να ενημερώσει τον κ. Βενιζέλο για την κατάσταση που επικρατεί στην Αίγυπτο, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην απόφαση της αιγυπτιακής κυβέρνησης να συγκροτήσει ανεξάρτητη επιτροπή για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Ο αιγύπτιος υπουργός επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησής του στην τήρηση του οδικού χάρτη για την πλήρη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και τη διενέργεια εκλογών.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την έντονη ανησυχία της Ελλάδας και το ισχυρό και διαχρονικό ενδιαφέρον της για την σταθερότητα της φίλης Αιγύπτου, αναφερόμενος, μάλιστα, στη μεγάλη συμβολή του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και των Ελληνικών Κοινοτήτων στη ζωή της χώρας, για την ασφάλεια των οποίων εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς τις αιγυπτιακές Αρχές.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης επανέλαβε στον αιγύπτιο υπουργό – με τον οποίο είχε συνομιλήσει και πάλι αμέσως μετά το σχηματισμό της σημερινής αιγυπτιακής Κυβέρνησης – ότι η Ελλάδα, μέσα στο πολιτικό πλαίσιο της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι πάντοτε έτοιμη να συνδράμει τον αιγυπτιακό λαό, ο οποίος συνδέεται με στενούς δεσμούς φιλίας με τον ελληνικό.


σχετικα αρθρα