Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Διάχυτη είναι η αγωνία στο ΠΑΣΟΚ για τις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις που θα καθοριστούν εν πολλοίς από τον βαθμό επιτυχίας με τον οποίο θα περάσει η συγκυβέρνηση τους κάβους του Σεπτεμβρίου. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνει ότι δεν τρέφει αυταπάτες και δηλώνει πως ο Σεπτέμβριος θα πρέπει οπωσδήποτε να σηματοδοτήσει για την χώρα την αντίστροφη μέτρηση για έξοδο από την κρίση. 

Προς τούτο τις επόμενες ημέρες θα επιδιώξει στην συνεργασία του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να βάλει και την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ στο νέο πλαίσιο προγραμματικής συμφωνίας το οποίο όπως άλλωστε αναφέρει και με άρθρο του στο "Εθνος" θα πρέπει να στηριχθεί σε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που θα διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή και την πολιτική σταθερότητα. 

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Βενιζέλος με στόχο να κατευνάσει και την εξουθενωμένη κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του επαναφέρει συνεχώς το θέμα της δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης ( προσφάτως αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε τον ΟΑΕΔ) καθώς και το θέμα της μείωσης φόρων όπως για παράδειγμα του φόρου κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα κάνει δική του ξεχωριστή εμφάνιση στην ΔΕΘ στις 8 Σεπτεμβρίου σε μια προσπάθεια να αναδείξει όλα τα θέματα υπό το πρίσμα των πρωτοβουλιών που παίρνει το κόμμα τους για τις πιο αδύναμες ομάδες. Εκεί θα δώσει έμφαση σε ζητήματα ενίσχυσης της ρευστότητας και της ανταγωνιστικότητας ενώ θα μιλήσει για "διόρθωση" μέτρων που θιγούν το κοινωνικό σύνολο. 

Όλα αυτά έχοντας στο μυαλό του ενίοτε και βασανιστικά την προοπτική των εκλογών του Μαΐου όπου το ΠΑΣΟΚ θα δώσει μια καθοριστική για την πορεία του εκλογική αναμέτρηση. Το ιδανικό σενάριο θα ήταν βεβαίως να μην κατέβει ως ΠΑΣΟΚ αλλά υπό μια ευρύτερη κεντροαριστερή ομπρέλα που θα του εξασφαλίσει περισσότερο πολιτικό χρόνο.