«Δεν έκανα τίποτε μεμπτό», απαντά ο πρώην πλέον πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης, μια ημέρα μετά από την αποπομπή του από το Ταμείο, ύστερα από το ταξίδι του με ιδιωτικό αεροσκάφος του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Σταυρίδης δήλωσε ότι επρόκειτο για ένα καθαρά πρακτικό θέμα και τόνισε ότι δεν επρόκειτο για αφέλεια αλλά για επιλογή. 

«Καταλαβαίνω ότι ζούμε που είναι άκρως υποκριτική… Είμαι απόλυτα διαφανής και θεωρώ ότι δεν μπορώ και δεν πρέπει να κρύβομαι, με ποιους συνομικώ, με ποιους συνταξιδεύω... Αφού είχαμε υπογράψει τη σύμβαση που ήταν μια καθαρά τελετουργική διαδικασία ο κ. Μελισσανίδης προσφέρθηκε να με πάρει με το αεροπλάνο του. Ήταν θέμα καθαρά πρακτικό. Δεν με κάλεσε να πάω διακοπές μαζί του, είπε ο κ. Σταυρίδης ήταν κάτι πρακτικό. Αυτό μπορεί να δημιουργήσε εντυπώσεις αλλά δεν είχα κανένα λόγο να το κρύψω. Δεν είχα καμία μύγα για να μυγιαστώ», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Εξάλλου όπως είπε με όλους τους επιχειρηματίες είχε επαφές στο πλαίσιο της λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ. Παράλληλα πρόσθεσε ότι «δεν ταυτίζονται με προηγούμενους διοικητές οργανισμών που ήταν άψογοι αλλά καταλήστευσαν την Ελλάδα. Αυτά μακράν εμού». 

«Αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να έφερα την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό σε δύσκολη θέση και γι΄αυτό λυπάμαι βαθύτατα, αλλά δεν πρόκειται στα 65 μου χρόνια να αλλάξω ρότα, να κάνω πράγματα εν κρυπτώ ή να κρύβομαι με ποιους συνομιλώ. Αυτά μακράν εμού, επανέλαβε.

«Ξέρω ότι δυστυχώς είμαστε βορά σε μια δημοσιότητα η οποία είναι αμείλικτη», επισήμανε και πρόσθεσε: «Ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια και μπορεί να σκήσει την οποιαδήποτε κριτική. Αυτά τα κριτήρια τα σέβομαι, δεν τα συμμερίζομαι, γνωρίζω τους κινδύνους αλλά επαναλαμβάνω ότι η κοινωνία πρέπει να πάει μπροστά». 

Θεωρώ την απόφαση της κυβέρνησης δεδομένη και αποδεκτή, ανέφερε ο κ. Σταυρίδης.

Ο κ. Σταυρίδης απάντησε και στις βολές που δέχεται από την αντιπολίτευση. «Η αντιπολίτευση, η οποία δεν θέλει αποκρατικοποιήσεις, πάντα θα βρίσκει λόγους να ζητά πάγωμα κ.λπ. Η ιστορία του ΟΠΑΠ έληξε όταν η Emma Delta έδωσε τη βελτιωμένη της προσφορά. Η ουσία είχε λήξει τον Απρίλιο όταν είχαν έρθει οι προσφορές στο ΤΑΙΠΕΔ». 

Υπεραμύνθηκε τέλος του έργου του ΤΑΙΠΕΔ και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα λόγω της απομάκρυνσής του. 

«Κάναμε άψογα τη δουλειά μας», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «οι οργανισμοί έχουν συνέχεια ανεξαρτήτως προσώπων».