Επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε ο γγ. του ΧΡΙ.Κ.Ε και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή την αποπομπή του Στέλιου Σταυρίδη από το ΤΑΙΠΕΔ.

«Η παραίτηση του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στ. Σταυρίδη, ζητήθηκε σήμερα και χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις από τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Ο μέχρι πρότινος «Κύριος Τέλειος» Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ για την Κυβέρνηση και τον ίδιο προσωπικά τον Υπουργό Οικονομικών, αποφασίσθηκε εν μια κυριολεκτικά νυκτί….. να «αποκεφαλισθεί»!!!!» αναφέρει ο κ. Νικολόπουλος. Παράλληλα αφού παραθέτει τα στοιχεία του ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος για το ταξίδι του κ. Σταυρίδη με το ιδιωτικό τζετ του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδης υποβάλλει σειρά ερωτημάτων στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά:

«- Ποιανού επιλογή ήταν ο Σ. Σταυρίδης για τη θέση του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ;

- Ο Υπουργός Οικονομικών δεν ήταν αυτός που εξυμνούσε τις ικανότητες του Σ. Σταυρίδη;

- Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν ήταν εκείνος που πρόσφατα σε συνέντευξή του είχε ρητά και κατηγορηματικά διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι, «δεν θα καλύψουμε τους βολεμένους»;;

- Γιατί ο Σ.Σταυρίδης αναφέρει ψευδώς ότι, το Learjet του επιχειρηματία Δ.Μελισσανίδη αναγκάσθηκε να προσγειωθεί στην Κεφαλλονία για ανεφοδιασμό;

- Γνωρίζει ο Σ.Σταυρίδης ότι, το ιδιωτικό αεροσκάφος του επιχειρηματία είναι τύπου Learjet45 με αυτονομία καυσίμου 1.968 μίλια; Δηλαδή, μπορεί από την Αθήνα να σε μετακινήσει μέχρι το Λονδίνο χωρίς καμία απολύτως στάση για ανεφοδιασμό; Γνωρίζει ο Σ.Σταυρίδης ότι, με βάση τον ICAO κανένα ιπτάμενο αεροπορικό μέσο δεν επιτρέπεται να απογειωθεί, εάν δεν έχει πλήρως γεμάτες τις δεξαμενές καυσίμου;

- Ποιους θέλει να καλύψει και τι θέλει να κρύψει ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ;

- Ποιους θέλει να κοροϊδέψει ο Σ.Σταυρίδης; Εξομοιώνει τον ελληνικό λαό με ιθαγενείς κατοίκους;

- Ο Υπουργός Οικονομικών «διαρρηγνύει τα ιμάτιά του» και εξοβελίζει τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά δεν κάνει καμία αναφορά για το διαγωνισμό που πήρε η διαφημιστική εταιρεία της γυναίκας του και των θυγατέρων του για την καμπάνια του ΕΟΦ «Πρόληψη της Πολυφαρμακίας» αξίας περίπου 500.000€; Το ΧΡΙ.Κ.Ε μόλις σήμερα κατήγγειλε με ανακοίνωση του τις επαγγελματικές δραστηριότητες της γυναίκας και των θυγατέρων του Υπουργού Οικονομικών, γιατί πιστεύει όπως και όλως ο λαός «η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να φαίνεται τίμια αλλά και να είναι».

- Δεν ισχύει για τον Α. Σαμαρά αυτό που πιστεύουν οι πολίτες και εφάρμοζε ΠΑΝΤΑ η παράταξη της ΝΔ, «το νόμιμο δεν σημαίνει ότι, είναι και πάντα ηθικό;». Ο Κ. Καραμανλής είχε στο παρελθόν το πολιτικό σθένος να αποπέμψει τους πιο στενούς του συνεργάτες για το παραπάνω ρηθέν!

- Ποιο είναι το κόστος προσγείωσης και απογείωσης του αεροσκάφους του κ. Μελισσανίδη στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς.»

Καταλήγοντας ο κ. Νικολόπουλος διερωτάται «Θα παρέμβει επιτέλους η Δικαιοσύνη για όσους «βάζουν το δάχτυλο στο μέλι» ή θα αποτρέψει τούτο ο Υπουργός Δικαιοσύνης προς κάλυψη των πολιτικών του προϊσταμένων, που «προσεχώρησαν» στο δόγμα των νέων κυβερνητικών τους εταίρων ότι μπορούν να κάνουν ένα δωράκι στον εαυτό τους»