Εμπλουτίζει την αντιπολιτευτική του ατζέντα ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς μετά την απομάκρυνση του Στέλιου Σταυρίδη από το ΤΑΙΠΕΔ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να προχωρήσει σε ολομέτωπη επίθεση προς την κυβέρνηση καταγγέλλοντας τη για παιχνίδια διαπλοκής

Το θέμα της παραίτησης του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιου Σταυριδη από την θέση του πρόκειται να αναδείξει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ αφού σύμφωνα με στελέχη της Κουμουνδούρου μέσα από μια φωτογραφία αποτυπώθηκε το μείζον θέμα της διαπλοκής της κυβέρνησης με ελληνικά fund για την πώληση της ελληνικής περιουσίας, την οποία είχε καταγγείλει το προηγούμενο διάστηκα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost  στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στης 22 Αυγούστου στην Κέρκυρα ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα επισημαίνοντας «τα παιχνίδια που παίζει η κυβέρνηση πίσω από τις πλάτες των πολιτών  την πιο κρίσιμη στιγμή . Ο κ. Τσίπρας θα επισημάνει ότι επιβεβαιώθηκαν με τον πιο περίτρανο τρόπο τα όσα είχε καταγγείλει το κόμμα του περί διαπλοκής της κυβέρνησης με επιχειρηματικά συμφέροντα προκειμένου να εκποιηθεί η ελληνική περιουσία μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες. 

Αναφέρουν ακόμα ότι εάν ο ίδιος ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Σταυρίδης δεν έκανε τη «χοντράδα» να φωτογραφηθεί μέσα στο αεροπλάνο του επιχειρηματία και να δημοσιοποιήσει τη φωτογραφία του, το παιχνίδι της διαπλοκής θα συνεχιζόταν επ' αόριστο. 

Το χρονικό της αποπομπής Σταυρίδη

Μπορεί ο ίδιος ο πρώην πλέον πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ να είπε πως κατ'επιλογή μπήκε στο αεροπλάνο του κ. Μελισσανίδη και όχι από αφέλεια, παραδέχθηκε όμως πως η φωτογραφία με την αεροσυνοδό, που αποτελούσε και το τεκμήριο εστάλη κατά λάθος (δηλαδή από αφέλεια) σε τοπικό μέσο και όχι στον πραγματικό παραλήπτη... 

Αυτή η φωτογραφία έμελλε να φέρει στο φως της δημοσιότητας την «πτήση» του κ. Σταυρίδη με το ιδιωτικό αεροσκάφος του κ. Μελισσανίδη νέου ιδιοκτήτη του ΟΠΑΠ και να σηματοδοτήσει την αντίστροφη μέτρηση για τον ισχυρό άνδρα των αποκρατικοποιήσεων. 

Ο Στέλιος Σταυρίδης πάντως σε μια σειρά από συνεντεύξεις του υπεραμύνθηκε της επιλογής του τονίζοντας διαρκώς: «δεν έκανα τίποτε μεμπτό». 
Κατηγόρησε μάλιστα την «κοινωνία που  ζούμε υποκριτική»  και εξήγησε πως «αφού είχαμε υπογράψει τη σύμβαση (σ.σ με τον κ. Μελισσανίδη) που ήταν μια καθαρά τελετουργική διαδικασία προσφέρθηκε να με πάρει με το αεροπλάνο του. Ήταν θέμα καθαρά πρακτικό. Δεν με κάλεσε να πάω διακοπές μαζί του», είπε. 

Ταυτόχρονα δήλωσε πως «λυπάται βαθιά διότι έφερε σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό αλλά δεν πρόκειται στα 65 μου χρόνια να αλλάξω ρότα, να κάνω πράγματα εν κρυπτώ ή να κρύβομαι με ποιους συνομιλώ. Αυτά μακράν εμού», τόνισε. 

Ο κ. Σταυρίδης απαντώντας και στις βολές που δέχεται από την αντιπολίτευση επεσήμανε πως «η αντιπολίτευση, η οποία δεν θέλει αποκρατικοποιήσεις, πάντα θα βρίσκει λόγους να ζητά πάγωμα κ.λπ. Η ιστορία του ΟΠΑΠ έληξε όταν η Emma Delta έδωσε τη βελτιωμένη της προσφορά. Η ουσία είχε λήξει τον Απρίλιο όταν είχαν έρθει οι προσφορές στο ΤΑΙΠΕΔ».