Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης σχετικά με τα μέτρα κατά της αδήλωτης εργασίας που ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης

«Ο υπουργός Εργασίας προσπαθεί με ληγμένες ασπιρίνες να γιατρέψει τον κοινωνικό και οικονομικό καρκίνο της αδήλωτης, «μαύρης» και ανασφάλιστης εργασίας, που οι μνημονιακές κυβερνήσεις μετέτρεψαν με τις πολιτικές τους σε γενικευμένο φαινόμενο, το οποίο αποτελεί πλέον δυναμίτη στα θεμέλια της κοινωνικής ασφάλισης» αναφέρει ο κ. Στρατούλης.

Όπως τονίζει «η κυβέρνηση κοροϊδεύει τον λαό με ανακοίνωση δήθεν μέτρων για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, όταν την ίδια στιγμή έχουν διαλύσει, ακόμη και με διαθεσιμότητες, τις Επιθεωρήσεις Εργασίας και τα ελεγκτικά κέντρα του ΙΚΑ, όταν έχουν αφαιρέσει κάθε νομική προστασία από τους επιθεωρητές εργασίας και τους ελεγκτές του ΙΚΑ κατά την άσκηση των καθηκόντων τους έναντι παρανομούντων εργοδοτών, οι οποίοι με αβάσιμες καταγγελίες μπορούν να τους στείλουν σε αργία και απόλυση, και όταν τους έχουν στερήσει ακόμη και τα έξοδα μετακίνησης για να διενεργήσουν ελέγχους σε χώρους εργασίας».

«Η μνημονιακή κυβέρνηση έχει διαλύσει και καταστρέψει τους δημόσιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, που έχουν ως αρμοδιότητα την καταπολέμηση της εργοδοτικής παραβατικότητας στην εργασία και την ασφάλιση. Πρέπει επειγόντως να φύγει, προτού καταστρέψει ολοκληρωτικά ό,τι έχει απομείνει όρθιο στη χώρα μας» καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.