Την αντίθεση του εξέφρασε τραγουδιστά υποστράτηγος και διοικητής του Α΄Σ.Σ. για το “λουκέτο” στο Σχηματισμό του.

«Καληνύχτα Δυτική Μακεδονία, καληνύχτα Κοζάνη…» τραγούδησε ο διοικητής Υποστράτηγος του Α΄ Σώματος Στρατού (Α΄Σ.Σ.) Γιώργος Ντζιμάνης δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή του στο να κατεβάσει ρολά ο “Σχηματισμός” του στα πλαίσια της νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. 

Σύμφωνα με το “ kozan.gr” μετά την ολοκλήρωση του παραδοσιακού αυτού τραγουδιού που απέσπασε ένα παρατεταμένο και ζεστό χειροκρότημα από το κοινό κοινό στην εορταστική συναυλία με τη στρατιωτική μουσική του Α΄Σ.Σ. που έγινε στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης στις 16 Αυγούστου. 

Επίσης ο υποστράτηγος Γιώργος Ντζιμάνης δήλωσε «Εύχομαι αυτοί που σχεδίασαν το κλείσιμο του σώματος να μην το μετανιώσουν, γιατί τις υποδομές που κτίσαμε μέσα σε 100 χρόνια μπορούμε να τις κλείσουμε σε μια ώρα. Δεν μπορούμε όμως να ξανακτίσουμε υποδομές, όποτε και όταν τις χρειαστούμε. Εύχομαι να μην μας ξαναχρειαστεί ποτέ η Ελλάδα, γιατί δεν θα μπορούμε να υπάρχουμε». 

Η νέα δομή προβλέπει το κλείσιμο πολλών σχηματισμών, με σημαντικότερους το Α΄ και το Β΄ Σώματα Στρατού, την μείωση των ανωτάτων αξιωματικών έτσι ώστε να εξοικονομηθούν εφάπαξ περί τα 100 εκατ. ευρώ. 

Η δομή διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων μειώνεται κατά 40-45%, ενώ η δομή δυνάμεων περιορίζεται κατά 20-25%. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να κλείσουν οριστικά περίπου 45-50 στρατόπεδα σε όλη τη χώρα, κυρίως την ηπειρωτική. 

Η δήλωση αυτή του στρατηγού προφανώς ήταν «σημαδιακή», αφού ήθελε να στείλει το δικό του μήνυμα στην πολιτεία που πήρε την απόφαση να βάλει «λουκέτο» στο Α΄Σ Στρατού σε 3 μήνες. «Εύχομαι αυτοί που σχεδίασαν το κλείσιμο του σώματος να μην το μετανιώσουν, γιατί τις υποδομές που κτίσαμε μέσα σε 100 χρονιά μπορούμε να τις κλείσουμε σε μια ώρα. Δεν μπορούμε όμως να ξανακτίσουμε υποδομές, όποτε και όταν τις χρειαστούμε. Εύχομαι να μην μας ξαναχρειαστεί ποτέ η Ελλάδα, γιατί δεν θα μπορούμε να υπάρχουμε», είπε επίσης ο κ. Ντζιμάνης σε δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε μέσα σε κλίμα συγκίνησης. 

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να κάνει ριζικές αλλαγές στις ένοπλες δυνάμεις. Η νέα δομή προβλέπει το κλείσιμο πολλών σχηματισμών, με σημαντικότερους το Α’ και το Β’ Σώματα Στρατού, την μείωση των ανωτάτων αξιωματικών σε ποσοστό 20% και προβλέπεται ότι από τις αλλαγές θα εξοικονομηθούν εφάπαξ περί τα 100 εκατ. ευρώ. 

Η δομή διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων μειώνεται κατά 40-45%, ενώ η δομή δυνάμεων περιορίζεται κατά 20-25%. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα περίπου 45-50 στρατόπεδα σε όλη τη χώρα, κυρίως την ηπειρωτική, να κλείνουν οριστικά.