Ολομέτωπη επίθεση στον Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπος του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επιβεβαιώνοντας περίτρανα το αντάρτικο που έχει ξεκινήσει το ΠΑΣΟΚ εναντίον του υπουργού Οικονομικών με αφορμή το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. 

Το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του κόμματος δηλώνουν κάθετα αντίθετα στην άρση του μέτρου ενώ και η επίσημη στάση της Χαριλάου Τρικούπη διατυπωμένη εδώ και μέρες είναι η παράταση του μέτρου για ακόμη έναν χρόνο. 

Οι σημερινές δηλώσεις όμως του κ. Κωνσταντινόπουλου, στον Βήμαfm,  με τον θεσμικό ρόλο που κατέχει αποτελούν το αποκορύφωμα καθώς άφησε σαφείς αιχμές κατά υπουργών που, όπως είπε, κάνουν διαρροές για σχετικές ρυθμίσεις, χωρίς να ενημερώνουν τις αρμόδιες ομάδες της Ν.Δ. και του ΠαΣοΚ, γεγονός που προκαλεί αναστάτωση στον κόσμο.

Γεγονός είναι πως ο υπουργός Οικονομικών εδώ και περίπου δέκα μέρες και μέσα από συνεντεύξεις του δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει η άρση της αναστολής των πλειστηριασμών καθώς όπως ισχυρίζεται από το μέτρο έχει πληγεί η στεγαστική πίστη. Την ίδια ώρα οι διαρροές ακόμα και για συγκεκριμένα κριτήρια απαλλαγής που θα περιέχει η ρύθμιση προκαλούν εκνευρισμό στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της κυβερνητικής συμμαχίας. 

Την ίδια ώρα το πολυσυζητημένο «πολιτικό ατύχημα» που δεν είναι άλλο από τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών και που δανειστές και κυβέρνηση απεύχονται αποτελεί τη δαμόκλειο σπάθη αλλά και το διαπραγματευτικό χαρτί των βουλευτών. 

«Οι τροικανοί θα είναι υπεύθυνοι για πολιτικό ατύχημα στη χώρα, αν συνεχίζουν να πιέζουν για πράγματα που δεν βοηθούν αυτή τη στιγμή, όπως είναι το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ για να καταστήσει ακόμα πιο σαφή τη θέση της Χαριλάου Τρικούπη πως η ρύθμιση δεν πρόκειται να «περάσει» από τη Βουλή

Την ίδια ώρα αντίστοιχο είναι το κλίμα και στη Νέα Δημοκρατία με πολλούς βουλευτές και στελέχη να έχουν τεθεί ανοιχτά κατά της άρσης και να κάνουν λόγο ακόμα και για κοινωνική εξέγερση. Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος μάλιστα Σοφία Βούλτεψη δεν έχει διστάσει να δηλώσει πως εάν περάσει το μέτρο τότε υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος. 

Το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στις τελικές αποφάσεις του οικονομικού επιτελείου και του Μεγάρου Μαξίμου οι οποίοι δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο την κοινωνική αντίδραση αλλά και τα «φίλια» πυρά.