Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν στους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας του πολιτικού γραφείου του Υπουργού Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη διευκρινίζονται τα εξής.

Το συνολικό ποσό των €2,690 δεν αφορά έναν αριθμό κινητού αλλά το σύνολο των συνδέσεων της κινητής τηλεφωνίας  που εξυπηρετούν τις ανάγκες ολόκληρου του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Επικρατείας. Στο ποσό περιλαμβάνονται συνδέσεις φωνής, δεδομένων και υπηρεσίες Internet.

Σημειώνεται ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του Υπουργού Επικρατείας είναι συχνές οι επισκέψεις του κυρίου Παμπούκη και των συνεργατών του στο εξωτερικό, και ως εκ τούτου το κόστος των συνδιαλέξεων εσωτερικού/εξωτερικού καθώς και οι ογκοχρεώσεις wireless internet αυξάνονται κατακόρυφα.

Ο προϋπολογισμός του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Επικρατείας είναι απόλυτα εναρμονισμένος με το πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για περιστολή των δημοσίων δαπανών και εξορθολογισμού των εξόδων και σε αυτή την κατεύθυνση όλα τα κινητά τηλέφωνα του γραφείου υπάγονται στο ίδιο πρόγραμμα της ίδιας εταιρείας με τις μεγαλύτερες δυνατές εκπτώσεις που προσφέρει η αγορά.

*Εκ παραδρομής γράφτηκε χτές ότι ο λογαριασμός αφορούσε τον κ.Πεταλωτη