Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση του μίνι υπουργικού συμβουλίου, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις εκκρεμότητες της κυβέρνησης ενόψει της έλευσης της τρόικας τον Σεπτέμβριο. Ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο σχετικά με την πρόοδο που έχουν κάνει τα υπουργεία στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και για την ενημέρωση που ο ίδιος έλαβε από τους αρμόδιους υπουργούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου τέθηκε και το ζήτημα των πλειστηριασμών.  Δεδομένων των αντάρτικων που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες οι δύο άνδρες θα συναντηθούν εκ νέου την ερχόμενη Πέμπτη για αυτό το φλέγον ζήτημα. 

Εξάλλου νωρίτερα ο κ. Σαμαράς τόνισε στο «μίνι» υπουργικό συμβούλιο πως το ζήτημα των πλειστηριασμών αποτελεί ένα πολύ σοβαρό θέμα, το οποίο δεν γίνεται να συζητηθεί σε μία μόλις ώρα και δήλωσε ότι θα το διαχειριστεί ο ίδιος προσωπικά. 

Ο Αντώνης Σαμαράς, αναγνώρισε πως το έργο των υπουργών είναι δύσκολο, ωστόσο τόνισε ότι πρέπει όλα να είναι έτοιμα πριν να φτάσουν στη χώρα οι ευρωπαίοι ελεγκτές για να μην βρεθεί η κυβέρνηση προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Μάλιστα ο ίδιος φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να είπε πως δεν πρέπει να πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού και κάλεσε τους υπουργούς να επισπεύσουν τις διαδικασίες.