Για «αντικοινωνικές πολιτικές στο χώρο της υγείας» που «απειλούν ευθέως το δικαίωμα στη ζωή» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τις σημερινές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη.

«Έχοντας ως μοναδική του αγωνία να είναι συνεπής στις ανθρωποκτόνες μνημονιακές υποχρεώσεις τις οποίες υπηρετεί με υπερβάλλοντα ζήλο, με τις σημερινές του δηλώσεις ο κ. Γεωργιάδης ουσιαστικά επιβεβαίωσε το αλαλούμ που θα επικρατήσει στο δημόσιο σύστημα υγείας από το κλείσιμο των νοσοκομείων καταρχήν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη», σχολίασε το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Επεσήμανε ακόμη ότι «το δήθεν σχέδιο έκτακτης ανάγκης» που περιγράφει ο υπουργός Υγείας «μειώνει τον αριθμό των διαθέσιμων κλινών νοσηλείας, αναβάλλει προγραμματισμένα χειρουργεία, περιορίζει τις εισαγωγές στα δημόσια νοσοκομεία, μετακινεί ασθενείς σε άγνωστη κατεύθυνση από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, επαναφέρει τα ράντζα ως βασική επιλογή νοσηλείας και θέτει έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό υγειονομικών σε διαθεσιμότητα – απόλυση με ένα γαϊτανάκι απροσδιόριστων μετακινήσεων».