Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Νέες φωτιές άναψε στο ΠΑΣΟΚ το παράθυρο που άνοιξε ο πράσινος υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης για την επιβολή «σεισμόσημου», δηλαδή νέου φόρου στα ακίνητα. 

Οι σχετικές δηλώσεις Μανιάτη προκάλεσαν την αντίδραση και του υπουργού Οικονομικών ενώ αρμοδίως υποδείχθηκε στον Γιάννη Μανιάτη να διορθώσει τις δηλώσεις του, οι οποίες σημειωτέον ήταν κάτι παραπάνω απο σαφείς για να μην προκληθεί ένας νέος «πονοκέφαλος» στη κυβερνητικό σχήμα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες σχετικές οδηγίες έλαβε ο υπουργός και απο την Χαριλάου Τρικούπη κι ως εκ τούτου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποια διαψεύδει κατηγορηματικά την προοπτική επιβολής σεισμόσημου. 

Στο μεταξύ ο Ευάγγελος Βενιζέλος προετοιμάζεται για το τετ α τετ που θα εχει την Πέμπτη με τον Αντώνη Σαμαρά και η οποία θα εχει ως κύριο μενού το θέμα των πλειστηριασμών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα προσέλθει στην συνάντηση με την ήδη διατυπωθείσα θέση του κόμματος του υπέρ της παράτασης του πάγωματος των πλειστηριασμων για έναν χρόνο με κατάθεση τροπολογίας. 

Την Παρασκευή ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα βρίσκεται στην Σκιάθο για να συμμετάσχει σε εκδήλωση προς τιμήν του δασκάλου του Δημήτρη Τσατσου που απεβίωσε πριν 3,5 χρονια. Η εκδήλωση που διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος "Σκιαθος" παρουσιάζει και πολιτικο ενδιαφέρον καθώς θα παραστούν ως ομιλητές πνευματικοί συνοδοιπόροι του Δ Τσατσου στην ευρωπαϊκή και ελληνική πολιτική σκηνή: ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Υφυπουργός ΕξωτερικώνΔημήτρης Κούρκουλας, η Μόνιμη Αντιπρόσωπός μας στην UNESCO, Κατερίνα Δασκαλάκη και η επί δεκαετία συνεργάτης του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μαρία Παναγιώτου. 

Στην εκδήλωση αναμένεται να δώσουν το παρόν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ εχει προσκληθεί και ο Αλέκος Παπαδόπουλος.