Δεν έγιναν δεκτές από την κυβέρνηση οι δύο τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή για παράταση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών. 

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει δεκτές τις βουλευτικές τροπολογίες για την παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία - δήλωσε, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θ. Καράογλου, καθώς εξετάζει το ζήτημα η ίδια. 

«Το θέμα είναι σοβαρό. Οι τροπολογίες δεν θα γίνουν δεκτές. Πρόκειται για ένα μείζονος σημασίας θέμα, στο οποίο η κυβέρνηση θα δώσει λύση στον κατάλληλο χρόνο» ανέφερε. 

Οι τροπολογίες είχαν κατατεθεί σε νομοσχέδιο για τη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, αλλά η ενσωμάτωσή τους δεν έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό. 

Συγκεκριμένα, η πρώτη τροπολογία που υπογράφεται από τους κ.κ. Αν.Λοβέρδο και Χρ.Αηδόνη από τη «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» πρότεινε την παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2014. 

Η δεύτερη τροπολογία που υπογράφεται από τους βουλευτές Ν.Σταυρογιάννη και Γ.Κουράκο από τη «Νέα Μέρα», ζητούσε αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016.