Βουλή: Δεν έγιναν δεκτές οι τροπολογίες για παράταση στην αναστολή πλειστηριασμών

Βουλή: Δεν έγιναν δεκτές οι τροπολογίες για παράταση στην αναστολή πλειστηριασμών

Δεν έγιναν δεκτές από την κυβέρνηση οι δύο τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή για παράταση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών. 

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει δεκτές τις βουλευτικές τροπολογίες για την παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία - δήλωσε, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θ. Καράογλου, καθώς εξετάζει το ζήτημα η ίδια. 

«Το θέμα είναι σοβαρό. Οι τροπολογίες δεν θα γίνουν δεκτές. Πρόκειται για ένα μείζονος σημασίας θέμα, στο οποίο η κυβέρνηση θα δώσει λύση στον κατάλληλο χρόνο» ανέφερε. 

Οι τροπολογίες είχαν κατατεθεί σε νομοσχέδιο για τη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, αλλά η ενσωμάτωσή τους δεν έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό. 

Συγκεκριμένα, η πρώτη τροπολογία που υπογράφεται από τους κ.κ. Αν.Λοβέρδο και Χρ.Αηδόνη από τη «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» πρότεινε την παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2014. 

Η δεύτερη τροπολογία που υπογράφεται από τους βουλευτές Ν.Σταυρογιάννη και Γ.Κουράκο από τη «Νέα Μέρα», ζητούσε αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016.
 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο