Την πρόσφατη διαβεβαίωση του υφυπουργού Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη, προς τους εργαζόμενους στα “Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα”, ήρθε να διαψεύσει το κείμενο της τέταρτης επικαιροποίησης του Μνημονίου, το οποίο αναφέρει σαφώς ...το ακριβώς αντίθετο απ΄ ότι υποσχέθηκε ο κ. Μπεγλίτης.

Συγκεκριμένα, μία μέρα μετά την επεισοδιακή υποδοχή που επιφύλαξαν οι εργαζόμενοι στην κρατική Ε.Α.Σ. στον αρμόδιο υφυπουργό, αντιδρώντας στην πιθανότητα ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, ο κ. Μπεγλίτης δεσμεύτηκε -με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό- ότι η εταιρεία θα εξορθολογίσει μεν τη λειτουργία της, αλλά θα παραμείνει κρατική. Σήμερα, το Υπουργείο Οικονομικών δημοσιοποίησε το κείμενο της 4ης επικαιροποίησης -έστω και σε ανεπίσημη μετάφραση- το οποίο στην 29η σελίδα του και σε παράγραφο που επιγράφεται “Διαχείριση περιουσιακών στοιχείων” αναφέρει κατηγορηματικά “Η κυβέρνηση αποκρατικοποιεί τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και τα Κρατικά Λαχεία”.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία διόρθωση ή επεξήγηση σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη πρόταση, ούτε κάποια ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υλοποιήσει τη συγκεκριμένη πρόταση.