current views are: 1

21 Αυγούστου 2013
Δημοσίευση16:14

Αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την επέμβαση των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκε στον απόηχο της επέμβασης των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο σήμερα το πρωί.

Δημοσίευση 16:14’
αρθρο-newpost

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκε στον απόηχο της επέμβασης των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο σήμερα το πρωί.

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκε στον απόηχο της επέμβασης των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο σήμερα το πρωί.

Την αρχή έκανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος ζήτησε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να ενημερώσει τη Βουλή για την αστυνομική επιχείρηση στο Πολυτεχνείο.

«Και στο παρελθόν με απαράδεκτο τρόπο εισέβαλε αστυνομία, αλλά είχαν προηγηθεί επεισόδια. Τώρα δεν υπήρχαν επεισόδια. Είχαν έγκριση από τις πρυτανικές αρχές; Απαράδεκτα και πρωτοφανή πράγματα. Κάνετε λάθος, αν νομίζετε ότι μπορείτε να οδηγήσετε την κοινωνία σε ακροδεξιές κατευθύνσεις, για να φέρετε νέο μνημόνιο», είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Στα όσα σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης έσπευσε να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ο οποίος τόνισε ότι «οι χώροι προετοιμασίας παράνομων ενεργειών, που ήταν επί δεκαετίες σε κατάληψη, επιτέλους αποδόθηκαν στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Αυτό ήθελε όλη η Ελλάδα, εκτός βεβαίως από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Από την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας επεσήμανε ότι «η σημερινή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στο ΕΜΠ, όπως και η απόδοση των καταληφθέντων χώρων στην πανεπιστημιακή κοινότητα ύστερα από τριάντα χρόνια, αποδεικνύει ότι δεν υφίσταται πλέον άβατο για τη νομιμότητα».

Ο υπουργός προσέθεσε ότι «η χρήση των πανεπιστημιακών χώρων ως εστιών ανομίας και κάθε φύσεως παραβατικότητας -ακόμη και παρεμπορίου- δεν είναι αποδεκτή σε μία δημοκρατική κοινωνία. Ας το συνειδητοποιήσουν όλοι και κυρίως όσοι παριστάνουν ότι αγνοούν την παροιμία “φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης”».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας εκ νέου έκανε λόγο για  προσπάθεια της κυβέρνησης «να καλλιεργήσει ένα γενικευμένο κλίμα τρομοκρατίας και να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τα νέα της μνημονιακά σχέδια».

«Οι τελευταίοι που μπορούν να μιλάνε για νομιμότητα είναι εκείνοι που εισβάλλουν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα εν πλήρη αγνοία των πανεπιστημιακών αρχών, παραβιάζοντας ακόμα και το νόμο που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει», επεσήμανε η Κουμουνδούρου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε νέα του ανακοίνωση, ανταπαντώντας στην Κουμουνδρούρου τόνισε: Είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει όσους θέλουν να χρησιμοποιούν λοστάρια, κάλυκες όλμων και πρώτες ύλες για μολότοφ…

Επικρίσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος:

«Είναι σημαντικό ότι κατειλημμένοι χώροι ανομίας για περισσότερα από τριάντα χρόνια αποδίδονται, πλέον, στους πολίτες. Είναι λογικό, όμως, ότι στο ΣΥΡΙΖΑ δεν τους αρέσει αυτή η εξέλιξη, κάτι που φάνηκε και από την αντίδραση του κοινοβουλευτικού τους εκπροσώπου κ. Π. Λαφαζάνη», παρατήρησε. 

Ο κ. Παπαμιμίκος κατέληξε: «Είχαν, προφανώς, συνηθίσει οι συγκεκριμένοι χώροι να χρησιμοποιούνται για άλλους λόγους. Ξέρουν αυτοί…».


σχετικα αρθρα