Την ανάγκη δημιουργίας ενός μόνιμου μηχανισμού προαιρετικής κινητικότητας στο Δημόσιο επισημαίνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, επανέλαβε ότι η κινητικότητα στο Δημόσιο αφορά μόνον το πλεονάζον προσωπικό -όπως προκύπτει από την αξιολόγηση των δομών των υπουργείων και των φορέων τους- και όχι το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων. Από τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε κινητικότητα μόνο μια μικρή μειοψηφία θα οδηγηθεί τελικά σε έξοδο από το Δημόσιο, σημείωσε.

Σχετικά με τη Δημοτική Αστυνομία τόνισε ότι πρόθεση είναι οι Δημοτικοί Αστυνόμοι να απορροφηθούν στο σύνολό τους το συντομότερο από άλλες υπηρεσίες. Όμως, πρόσθεσε, η Δημοτική Αστυνομία δεν λειτουργούσε καλά, αν και είχε αξιόλογους ανθρώπους.

Αναφερόμενος στις προσλήψεις, είπε ότι ήδη από φέτος θα γίνει ένας σημαντικός αριθμός προσλήψεων στο Δημόσιο, καθώς για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις θα γίνεται μία πρόσληψη. Επιπλέον θα γίνουν άλλες 15.000 προσλήψεις για κάθε μία υποχρεωτική αποχώρηση 15.000 υπαλλήλων τη διετία 2013-2014.